Digidexo.com

Forskjellen mellom Oral & Endetarms termometre

Forskjellen mellom Oral & Endetarms termometre


Det er tre hovedmåter å ta en temperatur - oralt, rektalt og axillarily. Dette gjøres ved å sette inn termometeret i munnen, anus eller under armhulen. En rektal termometer kan brukes muntlig og armhulen, men muntlige og axillaris termometre bør ikke brukes rektalt på grunn av en viktig forskjell i hvordan de er konstruert. Uansett konstruksjonen av termometeret, bør enhver termometer som har vært i en tarmen ikke benyttes oralt på grunn av risiko for sykdom fra gjenværende skadelige bakterier på termometeret.

Bulb Shape

Endetarms vev er delikat og lett revet. Rektale termometre har en kort, stump, lett avrundet spiss som reduserer risikoen for punktering eller oppriving av rektum. Termometre som er spesielt utviklet for oral bruk har lengre, tynnere spiss. Diameteren til termometre kan eller ikke kan være annerledes. Jo lenger spissen eksponering gir sensoren eller kvikksølv en større overflate for å lese fra, hvilket gir en raskere, mer nøyaktig resultat, slik det er best å bruke en oral termometer i munnen i stedet for en rektal en.

Color Coding

For å redusere sjansen for en bruker feil termometer, produsenter farge stammen slutten. Muntlige termometre er farget blå, mens endetarms termometre er farget rødt. Måten å huske dette er "rød" og "rektum" begge begynner med bokstaven "r". Forskjellen i farge sammen med formen på pæren bidrar til å hindre et rektalt termometer fra å bli forvekslet med en oral ene, eliminerer potensialet for spredning av fecal bakterier i munnen.

Temperaturmåling

En annen forskjell mellom rektal og oral termometre er plasseringen av linjen eller indikator som viser "normal" temperatur. Det er en 1 graders forskjell i de ideelle orale og rektale temperatur. Rektal temperatur bør være rundt 99,6 grader. Oral temperaturen bør være omtrent en grad kjøligere - 98,6 grader. Termometre dedikert for en bestemt bruk oppmerksom på denne forskjellen, slik at brukeren kan få det mest nøyaktige resultatet.