Digidexo.com

Hva er Apical Arrdannelse?

Hva er Apical Arrdannelse?


Hvis du nylig har hatt operasjon eller blitt skadet, kan du se et merke på huden din etter at såret har grodd. Dette merket kalles en apikal arr og er vanlig etter et sår har reparert seg selv. Apikale arr kan bli funnet etter fjerning av en tann, et kutt på huden eller i skadede organer som hjertet og lungene. Mens apikale arrdannelse er ganske vanlig, er det viktig å kjenne risikoen forbundet med visse typer.

Funksjon

Apikale arr er en måte som kroppen forsøker å helbrede. Funksjonen til apikal arrdannelse er å erstatte skadet vev i og på kroppen. Apikale arrdannelse kan erstatte syke områder i de indre organer og skadet hud. Arr tillate kroppen til å helbrede for å kunne fortsette den grunnleggende funksjonen av orgelet uten avbrudd.

Identifikasjon

Avhengig av størrelsen av såret, kan apikale skremmer være lett eller vanskelig å identifisere. De er vanligvis identifisert av tett, herdet vev. Det er for det meste binde fibrøst vev som danner i stedet for det skadede området. Dersom du nylig har hatt en skade, kan du identifisere apikal arrdannelse ved lettere, tykkere vev som erstatter det. Siden det ikke har så mye blod flyte, kan apikale arr forebygge muskel bevegelse og forårsake dårlig sirkulasjon.

Typer

Apikale arr kan finnes overalt på kroppen der vevet er skadet. Sammen apikale arr er de som forårsaker innstramming av et internt organ eller område av blodstrøm. Hypertrofiske apikale arr er smittet.

Risiko

Selv apikale arr er en vanlig helbredende agent av kroppen, kan de noen ganger bære risiko. Store arr på muskelvev kan hindre bevegelse og riktig elastisitet. For eksempel, hvis du har arrvev fra en skulder kirurgi, kan du få problemer med rotasjon. Apikale arrdannelse på organer som hjertet eller lungene kan forårsake en innsnevring, forårsaker du å miste noe viktig funksjon som organ. Noen arr kan bli ondartet, forårsake smerte og kreve fjerning gjennom kirurgi.

Løsninger

Intern apikale arrdannelse blir fjernet gjennom kirurgiske prosedyrer. Kirurger har spesifikke prosedyrer for fjerning av arr på hjertet, lunger og andre indre organer. Stort apikal arrdannelse på huden kan fjernes og dekket opp gjennom plastisk kirurgi. Mindre arr på huden kan noen ganger være dekket opp eller fjernes gjennom ikke-invasive metoder som laser fjerning, kjemisk peeling og microdermabrasion.