Digidexo.com

Influensa skudd og Elbow Pain

Influensa skudd og Elbow Pain


Influensa skudd har lenge blitt anbefalt for barn, eldre og alle andre som kan være immun-kompromittert. Skuddene blir nå enda bredere oppfordres til å bidra til å forhindre omfattende influensautbrudd. Disse vaksinene er testet for høye krav til sikkerhet før de blir godkjent for bruk for allmennheten; Imidlertid, kan bivirkninger fremdeles oppstå med disse og andre vaksiner. Albue smerter som følge av en influensavaksine er ikke uvanlig. Lege bør søkes om smerten er alvorlig og vedvarende.

Administrasjon

Influensa skudd er vanligvis administreres i høst før utbruddet av vinterinfluensasesongen. Skuddene må gis årlig fordi ulike stammer av influensa er tilstede hvert år, og de vaksiner endres tilsvarende. Flu skudd er vanligvis injisert inn i den øvre arm av den ikke-dominerende hånd, fordi det er ikke uvanlig at det må være noen smerte eller ubehag i noen dager injeksjonsstedet etter å ha fått injeksjonen. Dette er den fleshiest del av armen, der kanylen vil være minst smertefulle, mens skuddet blir administrert.

Smerter etter injeksjon

Føle smerte rundt injeksjonsstedet og achiness i armen der nålen ble administrert er en vanlig bivirkning av å motta en influensa skutt. Disse fornemmelser kan være forårsaket av en kombinasjon av traumet forårsaket av nålen, og en svak lokal reaksjon på vaksinen verket. Slike smerte er normalt så lenge som det ikke vare mer enn noen få dager eller bli for store.

Alvorlig og vedvarende smerte

Hvis du føler smerter i albuen som er alvorlig eller vedvarer i mer enn et par dager etter å ha mottatt en influensa skutt, bør du oppsøke lege. Det er mulig at en nerve kan ha blitt truffet og opphisset av nålen, og det kan ta flere uker for at nerve å gå tilbake til normal tilstand og albue smerter å falle. Det er også en liten mulighet for infeksjon forekommer på grunn av bakterier eller virus som kommer inn i blodstrømmen på injeksjonsstedet, noe som kan føre til store smerter i hele armen, inkludert albuen. Disse infeksjonene er alvorlig og bør behandles umiddelbart.

Allergiske Reaksjoner

De som opplever hevelse, utslett eller elveblest og pustevansker etter å ha mottatt sin influensavaksine bør oppsøke lege umiddelbart. Dette er en allergisk reaksjon mot egget forbindelse eller annen komponent av influensavaksine, og kan være livstruende.

Alternatives

For å unngå albue smerte og andre bivirkninger relatert til å motta innsprøytninger, er det mulig å motta en influensa vaksine via en nesespray. Nesespray influensa vaksiner kan ikke brukes på dem som er i dårlig helse, er gravid, eller er på en aspirin diett. Det er også standard for influensa skutt å være dekket av forsikringen, men noen forsikringsselskaper ikke dekker nesespray, noe som gjør det et dyrere alternativ.