Digidexo.com

Metabolisme og vekttap

De fleste er under inntrykk av at stoffskiftet er svært viktig når det kommer til vekttap. Troen er at jo høyere stoffskiftet er, jo flere kalorier forbrenner du. Jo flere kalorier forbrenner du, jo mer fett forbrenner du også. Hvis du brenner kalorier og fett, er du taper vekt. Noen eksperter mener nå at stoffskiftet ikke er knyttet til vekttap i det hele tatt.

Hvordan Stoffskifte Works

Metabolisme refererer til en prosess der det menneskelige legeme bryter ned kalorier. Kroppen din krever energi 24 timer i døgnet, selv mens du sover. Stoffskiftet er viktig fordi kroppen må bryte ned maten du spiser til energi for kroppen å bruke. Stoffskiftet er også ansvarlig for å behandle mat og hjelpe kroppen din å delta i fysisk aktivitet.

Hva påvirker hvordan du forbrenne kalorier

Jo større du er, jo mer energi kroppen din krever for å holde seg aktiv. Hvis du har muskelmasse, er du brenne kalorier selv mens du sover. Så, jo mer muskelmasse du har, jo mer kalorier du brenner naturlig.

Våre musklene reduseres med alderen. Ettersom vi blir eldre, våre organer holde mer fett og vår metabolisme naturlig begynner å avta. Også menn har en tendens til å ha høyere metabolisms enn kvinner fordi de vanligvis har mindre kroppsfett.

Mat

En måte du kan øke stoffskiftet naturlig er å velge riktig mat. Vann er utmerket for kroppen vår. Kroppen vår inneholder rundt 80% vann, så det er viktig å holde seg frisk og hydrert. Annen mat og drikke som er kjent for å øke metabolismen naturlig inkluderer grønn te, suppe, grapefrukt, epler, pærer, brokkoli, fettfattig yoghurt, mager kalkun, havregryn og krydret mat, spesielt chilipepper.

Trening

Trening er det opplagte valget for å øke stoffskiftet. Jo mer du trener, jo høyere puls, noe som betyr en hevet metabolisme. Turgåing for bare 10 minutter om dagen kan bidra til å øke stoffskiftet og redusere risikoen for hjertesykdom. Feilen de fleste gjør er å tro at du må trene mye for å gjøre en forskjell. Sannheten er, du kan trene bare 10 til 20 minutter om dagen eller bryte opp treningen rutine ved å trene i 10 minutter tre til fire ganger om dagen.

Andre måter å øke metabolismen

En tommelfingerregel er å unngå å hoppe over frokost og å sørge for at dine måltider reduseres i størrelse i løpet av dagen: Gjør frokosten din største måltid og middag din minste. Å spise flere små snacks i løpet av dagen kan være svært nyttig hvis du velger sunn seg. Unngå å gå sulten og sørg for at du spiser energirike matvarer og drikker mye vann.