Digidexo.com

Hvilke vitaminer fremmer et sunt leveren?

Hvilke vitaminer fremmer et sunt leveren?


En sunn leveren er viktig for at kroppen skal fungere skikkelig. Leveren er filtreringssystemet i kroppen, og er delvis ansvarlig for fordeling av mineraler og vitaminer i hele resten av kroppen. Hvis leveren er ikke sunt, eller på annen måte ikke fungerer som den skal, kan en person har problemer med opptaket av vitaminer og mineraler. Overall, hva du unngå å ta inn i kroppen din påvirker leveren mest, men det er vitaminer som vil hjelpe det fungere på et optimalt nivå.

Vitamin A

Når tatt i det anbefalte daglige inntaket, vitamin A bidrar til å stoppe vevet i leveren fra å utvikle en grov fiber-lignende konsistens. En lever som har denne teksturen er ofte usunn og er karakteristisk et tegn på sykdom.

Mat rik på vitamin A blant annet lever, egg, smør, melk, ost og andre meieriprodukter. I tillegg har mange grønnsaker inneholder høye nivåer av vitamin A.

Vitamin E

Vitamin E forbruk er blitt funnet å redusere muligheten for at en person utvikler leverskade og cirrhose i leveren. Vitamin E gjør dette ved å senke hastigheten på oksidasjon av lipider i kroppen. Beta caratine har blitt funnet å angripe de frie radikaler i legemet som kan produsere leverskader. Beta caratine hjelper også kroppen produserer de nødvendige mengder av cholin til å hjelpe til med fjerning av fragmenter av fett.

Unngå alkohol og andre forurensende stoffer

Ikke bruk av alkohol i overskudd som det kan føre til utvikling av leversykdom, så vel som cirrhose i leveren. Tar medisiner i kombinasjon med alkohol vil forårsake skade på lever og gjør så bør unngås. Når det er mulig, holde seg borte fra menneskeskapte og kjemisk forurensing som de inneholder frie radikaler som kan skade leveren din, så vel som andre organer i han kroppen.

Vitaminer for å begrense

Det er vitaminer som, hvis konsumert i overkant, har potensial til å forårsake skader på leveren. For eksempel, hvis vitamin K forbrukes i store mengder kan forårsake gulsott, som er en sykdom som forekommer i en del fra å ha en usunn leveren. Noen forskere rapporterer også at vitaminer som inneholder høye nivåer av nikotinsyre kan være giftig for leveren så vel.

Betraktninger

Opprettholde et sunt leveren betyr å opprettholde en sunn livsstil. Øvelse, et balansert kosthold, og andre helsebevisste beslutninger vil forlate deg med en lykkelig og sunt leveren. Unngå å konsumere noen vitamin i overkant, og sørg for å begrense forbruket av andre ting som er kjent for å være skadelig for helsen din. Før du gjør noen store endringer i kostholdet ditt, bør du vurdere å konsultere en medisinsk faglig for eksempel en ernæringsfysiolog.