Digidexo.com

Pro og ulemper med fiskeolje kapsler

Mye oppmerksomhet har blitt gitt til Omega-3 fettsyrer - hva de er, hvordan de nytte for deg og hvordan du får dem i kostholdet ditt. En måte som mange velger å få sin dose av Omega 3 fettsyrer er gjennom fiskeolje kosttilskudd, som vanligvis inneholder to av de tre typer Omega-3 fettsyrer. Det er mange helsemessige fordeler som kan oppstå regelmessig bruk av disse kosttilskudd, fra et sunnere hjerte til en lettere graviditet. Men det er også noen risiko, og det er viktig å forstå de potensielle bivirkninger før du tar kosttilskudd.

Blood Pressure

Fiskeolje kapsler inneholder dokosaheksaensyre eller DHA. En pasient med høyt blodtrykk som tar disse kosttilskudd kan oppleve en reduksjon av blodtrykket. Dessuten kan folk med perifer vaskulær sykdom (PVD) bruker fiskeolje kosttilskudd for å potensielt bidra til å avlaste claudicatio. Men med de høye nivåene av DHA som må forbrukes for at dette skal skje, kan noen bivirkninger oppstår, for eksempel en større risiko for blødning.

Heart Health

Når den brukes i kombinasjon med andre hjerte medisiner, fiskeolje har vist seg å redusere forekomsten av de fleste typer av hjerteinfarkt. Flere studier viser også at regelmessig fiskeolje supplement kan redusere hastigheten din hvilepuls, ifølge Mayo Clinic. I tillegg kan fiskeolje bidra til å korrigere en uregelmessig hjerterytme.

Graviditet

Fiskeolje kosttilskudd kan være en stor hjelp for en forventningsfull mor, spesielt i sitt tredje trimester. Øke mengden av DHA for både mor og baby gjør for enklere og tryggere leveranser. DHA bidrar også til å forbedre fosteret 'visjon og kan til og med forbedre barnets problemløsende ferdigheter senere i livet. Tidlig forskning synes å lede til den konklusjon at økt DHA kan også ha en effekt på en mindre kroppsmasseindeks og fødselsvekt for barnet.

Kreft

Ifølge Harvard Institute of Public Health, er det lovende forskning som viser en kobling mellom et høyere forbruk av DHA og eikosapentaensyre (EPA) og en senket forekomst av prostatakreft hos menn. Men disse er svært foreløpige studier, og mye mer forskning er nødvendig for å se om det er en faktisk sammenheng mellom de to.

Risiko og advarsler

Fiskeolje kosttilskudd er en utmerket måte å få i din Omega-3 fettsyrer. Men det er noen risikoer og bivirkninger som kan oppstå. De mest vanlige er gastrointestinale problemer - magesmerter og diaré kan skje, spesielt kort tid etter begynner å ta kosttilskudd. Mange misliker ettersmak av fiskeolje. I tillegg kan fiskeolje øke mengden av vitamin A og D i systemet til en usunn nivå. Avhengig av dosering, kan fiskeolje kosttilskudd også øke mengden av "dårlig kolesterol" i systemet. Som med alle supplement eller vitamin, er det en god idé å snakke med legen din før du begynner å ta olje på en jevnlig basis.