Digidexo.com

Hvilke land er mest berørt av AIDS?

Selv om land som USA og Storbritannia har effektiv behandling for HIV programmer for å bidra til å holde hiv-epidemien under kontroll, ikke alle nasjoner er så heldig. En rekke land rundt om i verden fortsatt blir hardt rammet av epidemien, inkludert noen overraskende steder.

Afrika sør for Sahara

Afrika sør for Sahara er den regionen i verden som har blitt mest tungt rammet av aidsepidemien. Mens noen land i denne regionen har svært lav forekomst av smitte, andre som Botswana og Swaziland har opp til 25 prosent av deres totale voksne befolkning som lever med viruset.

India og Asia

Det er mer enn 2 millioner mennesker som lever med hiv og aids i India alene, sammen med resten av det asiatiske kontinentet har enda mer forbløffende tall. Det store antallet HIV og AIDS-pasienter i India og Asia skyldes først og fremst den store delen av verdens befolkning som lever i Asia.

Øst-Europa

Russland og de baltiske statene er de hardest rammede landene i Øst-Europa. Over en halv million hiv-tilfeller er registrert i Russland alene, og antallet vokser med titusener hvert år.

Karibiske øyer

Overraskende, noen av de karibiske øyene har hatt verre epidemier enn noen andre land i verden med unntak av Afrika sør for Sahara. Spesielt hardt rammet er Bahamas, med 3 prosent av deres totale befolkningen blir smittet. Mindre enn halvparten av disse personene får anti-HIV-behandling.

Latin-og Sør-Amerika

Flere latin og søramerikanske land som Brasil og Belize har spesielt høyt antall HIV og AIDS-pasienter. Mer enn 730.000 personer er smittet med hiv i Brasil alene.