Digidexo.com

Hjemmelaget protein drinker

Hjemmelaget protein drinker


Protein shakes er en populær ernæringsdrikk vanligvis tatt av idrettsutøvere etter en hard treningsøkt. De kan bidra til å gjenopprette energi, og er raske alternativer til å spise et fullverdig måltid for idrettsutøvere som er konstant på farten. Protein shakes er veldig enkel å lage og inneholder bare en håndfull av ingredienser som er blandet sammen.

Fordeler med Protein Shakes

Protein shakes er generelt mest effektive for svært aktive mennesker. De kan være en rask alternativ for utøvere som har deltatt i en hard treningsøkt, men ikke nødvendigvis har tid til å spise et stort måltid etterpå. Protein shakes er en god nærende supplement som gjenoppretter protein i systemet for å sikre en sunn livsstil.

Protein shakes kan også hjelpe enkelte utøvere i mer spesifikke måter. For eksempel, protein shakes har muligheten til å gjenopprette glykogen i kroppen for utholdenhetsutøvere som deltar i sykkel eller løpe maraton. Glykogen er karbohydrat ansvarlig for lagring av energi, eller glukose, i musklenes celler. Etter en intens treningsøkt, kan glykogen bli brukt opp, og gir protein i systemet er en måte å gjenopprette energi til muskelcellene.

Idrettsutøvere som er spesialister i bodybuilding kan også ha nytte av å drikke protein shakes etter en hard treningsøkt. I dette tilfellet, protein shakes har muligheten til å hjelpe reparere eventuelle muskel skader som kan ha oppstått under trening.

Ingredienser

Den viktigste bestanddel i en hvilken som helst protein riste er proteinet selv. Mengden protein du bør ta avhenger av aktivitetsnivå. For eksempel vil en person som utøver regelmessig være behov for et høyere beløp av protein enn en person som er mindre aktive. Generelt, ernærings anbefale å ta mellom 1,4 til 2 g protein per kilo kroppsvekt.

Protein kommer i en lang rekke former. Noen av de mer populære typer protein inkluderer whey, soya, melk og kasein protein. Hver type har sine egne fordeler og bør velges basert på dine personlige preferanser og treningsprogram.

Andre ingredienser som vanligvis inngår i en protein shake kan variere. Vanligvis vil et protein riste bestå av is, frukt, honning, linfrøolje, nøtter, rå egg, og en base, i hvilket vann, juice eller melk kan anvendes. Disse ingrediensene kan alle brukes sammen, eller du kan velge fra noen av dem, avhengig av din smak preferanse og smak du vil opprette.