Digidexo.com

Har Lexapro ha noen effekt i svangerskapet?

Lexapro er merkenavnet for escitalopram, en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) medisiner foreskrevet for å behandle generalisert angstlidelse og alvorlig depresjon. Lexapro bruk generelt bør unngås under graviditet.

Kategori C

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) klassifiserer Lexapro som en graviditet kategori C narkotika. Dette betyr at gravide kvinner bør ta det bare hvis fordelen oppveier en mulig risiko for det ufødte barnet.

Komplikasjoner

FDA har mottatt rapporter om føtale komplikasjoner knyttet til Lexapro bruk som krevde babyer å bli innlagt på sykehus med luftveis hjelp eller sondeernæring. Disse rapportene medfører eksponering mot Lexapro i løpet av tredje trimester.

Symptomer

Spesifikke problemer rapportert inkluderer agitasjon, pustevansker, konstant gråt, vanskeligheter med amming, søvnløshet, irritabilitet, mangel på oksygen i blodet, kramper og skjelvinger.

Uttak

Disse effektene på det nyfødte barnet er sannsynlige abstinenssymptomer, som noen tar Lexapro anbefales ikke å avslutte det plutselig.

Blood Pressure

Babyer utsatt for Lexapro i andre halvdel av svangerskapet har økt risiko for vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte (PPHN). Denne lidelsen innebærer ekstremt høyt blodtrykk i lungearterien av hjertet, og det kan være livstruende.