Digidexo.com

Mat som øker urinsyre

Mat som øker urinsyre


Hyperuricemia er en tilstand der nivåene av urinsyre i kroppen er unormalt høy. Urinsyre er et avfallsprodukt som produseres under forbrenningen av purin, et stoff som finnes i visse matvarer. Men forhøyet urinsyre-acid nivåer er vanligvis ikke bare et spørsmål om hva du spiser, men påvirkes også av den hastigheten som kroppen produserer urinsyre og effektiviteten som det disponerer stoffet i urinen.

Helse Betydning

Forhøyede uric-acid nivåer, i seg selv kan forårsake ingen symptomer i det hele tatt. Men hyperurikemi slutt kan føre til nyrestein og nyresvikt, og er ansett som en advarsel tegn på hjertesykdom, høyt blodtrykk og kronisk nyresykdom. Ifølge MayoClinic.com, legene er usikre på om høy uric syre nivåer har noen rolle i å forårsake disse tre forholdene, eller er rett og slett et tegn på forestående problemer.

Urinsyregikt

Kanskje den mest vanlige konsekvens av hyperuricemia er gikt, en smertefull form for artritt hvori urinsyre-syre-krystaller samler seg i visse ledd. Selv om nesten alle ledd kan bli berørt, synes en av gikt fremste mål å være leddene i tåen. De avslørende tegn på gikt, ifølge MedlinePlus, er ledd som er rødt og hovent, varmt å ta på, stiv og svært smertefullt.

Høye purine Foods

Selv om hyperurikemi er ikke bare et spørsmål om kosthold, visse matvarer bidra til problemet og bør unngås hvis du er diagnostisert med høye urinsyrenivåer. Start med å eliminere høy-purine matvarer fra kostholdet ditt. Disse inkluderer ansjos; sild; makrell; sardiner; kamskjell; kjøtt ekstrakter; viltkjøtt, som vilt; og innmat, slik som hjerne, nyrer, lever og såkalte brissel, som er definert som de spiselige kjertler av et dyr. Selv om disse matvarene er høyest i puriner, kan de bli funnet i mindre mengder i alle fisk, kjøtt og fjærfe, så spiser ikke mer enn 4 til 6 oz. en dag med kjøtt, fisk eller fjærkre.

Andre matvarer for å unngå

HealthCastle.com anbefaler at følgende grønnsaker og kornprodukter også spises i moderate mengder: asparges, blomkål, tørkede bønner og erter, linser, sopp, havregryn, spinat og hvetekli og hvetekim.

Alkohol

Alkohol kan forverre problemet med hyperurikemi fordi det forstyrrer kroppens utskillelse av overskudd av urinsyre. Hvis du er diagnostisert med hyperurikemi eller, enda verre, lider av en bestemt sykdom eller tilstand knyttet til forhøyet urinsyre-syre nivåer, unngå alkohol helt eller beholde det beløpet du drikke til et minimum.

Behandling

Hvis du er diagnostisert med unormalt høye nivåer av urinsyre, kan legen forskrive medisiner som vil hjelpe kroppen din kast den mer effektivt. Han kan også foreskrive medisiner for å løse den umiddelbare smerter og betennelse i gikt hvis det er slik du oppdager at du er hyperuricemic. Og du kan gjøre din del ved å unngå matvarer som forverre problemet og eliminere eller minimere alkoholforbruket.