Digidexo.com

Tidlig testing for Alzheimers

Alzheimers sykdom er en hjernesykdom som forårsaker demens og tap av mentale evner. Hjernecellene av Alzheimer-pasienter blir skadet av unormale proteiner som kalles plakk og floker. Denne sykdommen kan bli diagnostisert med tidlig testing.

Blodprøver

Ifølge Mayo Clinic, kan leger foreblodprøver for pasienter med demens for å utelukke andre medisinske tilstander som kan forårsake demens, for eksempel vitaminmangel eller skjoldbrusk lidelser.

Nevropsykologiske tester

Demens kan bli diagnostisert med flere timer med testing at legene kan bruke til å vurdere pasientens tenkning og minne ferdigheter.

MR

En magnetisk resonans imaging test, eller MR, kan brukes av leger for å lage detaljerte bilder av pasientens hjerne som kan vise de skadelige effektene av Alzheimers sykdom.

CT Scan

En datastyrt tomografi scan, eller CT-skanning, blir brukt til å generere tverrsnittsrøntgenbilder av hjernen som kan brukes til å detektere skade på hjernen som er forårsaket av Alzheimers sykdom.

PET Scan

En positronemisjonstomografi scan, eller PET scan, kan utføres ved å injisere radioaktivt materiale inn i pasientens blodbanen som reiser til hjernen. Skanning utstyr brukes til å lage bilder som viser deler av hjernen som er skadet og ikke fungere skikkelig.