Digidexo.com

De fire typer ben i menneskekroppen

De fire typer ben i menneskekroppen


Det er viktig å ha en generell kunnskap om menneskets anatomi for å forstå hvordan kroppen din fungerer og hvordan du kan ta vare på den. Skjelettsystemet er en viktig del av anatomi. Det er mer enn 200 bein i menneskekroppen. Av disse hundrevis av bein er det bare fire forskjellige typer: lange bein, korte bein, flate bein og uregelmessige bein.

Lange Bones

Lange bein er sterke, store, buede og bredt. De finnes i armer og ben, og inkluderer femur, humerus, tibia, tær, armer, bein og fingre. Disse beina fungerer som vektstang.

Korte Bones

Korte bein er korte, svampete og kube-formet. Disse beina er dekket med kompakt vev og finnes i håndleddet, hender, knær, føtter og ankler. Mer enn halvparten av knoklene i hender og føtter er korte bein.

Flat Bones

Flat bein beskytte vitale organer og muskel vedlegg. Disse beina er tynn, flat og bred, og har lag av kompakt vev og en svampete lag i mellom dem. Ribbeina, skull, sternum, brystbelte og bekkenet er alle flate bein.

Uregelmessig Bones

Uregelmessig bein er alle bein i menneskekroppen som ikke passer inn i de andre kategoriene. De har alle forskjellige former og størrelser, og inneholder svampaktig og kompakt vev i ulike proporsjoner og overflatetrekk. Siden disse beina er så forskjellige fra hverandre, at de ikke passer inn i noen separate kategorier og dermed er navngitt "uregelmessige bein."