Digidexo.com

Forskning på Hemangiomer

Forskning på Hemangiomer


En hemangioma, også kalt en jordbær nevus, er en unormal opphopning av blodkar fra en ukjent årsak. Disse kan forekomme i huden eller de indre organer, og er vanligvis tilstede ved fødselen, selv om de kan også vise seg noen måneder senere. Når på huden, er de synlige røde lesjoner. De pleier å være mest alarmerende til foreldre når de er tilstede i ansiktet eller hodet av spedbarn. De fleste lar seg behandle, men noen er farlig.

Typer Hemangiomer

Gjennom årene har medisinsk forskning bestemmes det er forskjellige typer hemangiomer. Kapillære hemangiomas er på overflaten lag av huden, og som navnet tilsier, involverer kapillærer. De er merk røde lesjoner. Cavernous hemangiomer, derimot, er ikke synlige røde lesjoner; de er myke, blodfylte hulrom under hudens overflate. Hemangiomer kan også være sammensatte (eller blandet), betyr at de har både overfladiske og dype komponenter.

Life Cycle

Medisinsk forskning har også avdekket at de fleste hemangiomer følger en mønstret livssyklus. Det er en initiell rask vekstfase, etterfulgt av en hvileperiode, hvoretter hemangioma begynner å evolventreflektor eller trekker seg tilbake. I den raske vekstfasen, som kan vare i opptil 18 måneder, volumet og størrelsen på lesjonen øker dramatisk. I hvileperiode, skjer veldig lite endring. I involution fasen, som kan ta 3 til 10 år, begynner lesjonen å forsvinne. Noen hemangiomer forsvinne helt, forlater lite eller ingen spor de var tilstede; dette kan skje med milde overfladiske lesjoner. Store cavernous hemangiomer kan forsvinne på egenhånd også, men vil trolig la huden permanent forvrengt.

Komplikasjoner

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke presentere alvorlige medisinske komplikasjoner, men å forstå dette har krevd medisinsk forskning og pasient observasjon. Interne hemangiomer kan forårsake alvorlige problemer, for eksempel blødning, og må behandles umiddelbart og aggressivt. Men noen synlige misdannelser - spesielt store ansikts misdannelser - kan ha psykososiale konsekvenser, noe som resulterer i usikkerhet og / eller sosiale samhandlingsproblemer.

De store komplikasjoner av hemangiomer oppstå med intern hemangiomer eller når veksten av intern eller ekstern hemangiomer forstyrrer kroppens prosesser, for eksempel syn, puste, spise, høre eller organfunksjon. Hemangiomer på øyelokk, for eksempel, kan hindre normale utviklingen av synet hos små barn. Store cavernous hemangiomer kan også utvikle sekundære infeksjoner og danne sår. Blødning er også vanlig med hemangiomer, spesielt etter en skade. Kraftig blødning kan kreve umiddelbar behandling.

Behandling

Medisinsk forskning har avdekket ulike medisinske behandlinger som er aktuelle for ulike hemangiomer, men ikke alle leger er enige om riktig løpet av handlingen.

De fleste hemangiomer er overfladiske først. Disse kan behandles med lasere, slik som flash-lampe puls fargestoff, pumpe fargestoff, diode og sclero-laser, da fanget tidlig. Lasere krympe fartøyene, noe som resulterer i et mindre lesjon. Med gjentatte behandlinger, kan lesjonen nesten forsvinner.

Injeksjoner av steroider i den overfladiske lesjon verket (med eller uten flytende nitrogen cryosurgery) kan anvendes for forholdsvis små hemangiomas som ikke er på ansiktet. Større lesjoner krever ofte orale steroider. Alfa-interferon kan brukes til hemangiomer responderer på steroider, eller som er problematisk eller livstruende. Imidlertid kan alvorlige komplikasjoner oppstå med å gå i 10 til 12 prosent av pasienter som tar denne medisinen, så det er ikke det første løpet av behandlingen. Plastisk kirurgi er brukt for hemangiomer som er svarer til andre behandlinger og nåværende livstruende komplikasjoner eller misdannelse.

Hemangiomer som forårsaker misdannelser, vokse raskt eller vanskelig organ eller organfunksjoner kan kreve tidlig aggressiv behandling, som kirurgi.

Statistikk

Tretti prosent av hemangiomer er synlige ved fødselen, men de er sjelden fullt utvokst. Jenter er fem ganger mer sannsynlig enn gutter å ha hemangiomer og kaukasiere er mer sannsynlig enn noen annen rase for å bli født med dem. En baby født under £ 2,2. (Eller 1 kilo) har en 26 prosent sjanse for å ha hemangiomer og 83 prosent av alle hemangiomer er på hode og nakke.