Digidexo.com

Kromosomalt syndromer med unormal hårvekst

Kromosomalt syndromer med unormal hårvekst


Kromosomavvik føre til ulike lidelser. Når autosomer, blir de 23 parvise kromosomer påvirket av uregelmessigheter, kromosomale syndromer resultere, hvorav noen viser unormal hårvekst.

Typer av kromosomavvik

Forandringer som oppstår i kromosomene passer inn i flere kategorier. Ekstra kromosomer kan vises (trisomier); segmenter av kromosomene kan feilaktig bli med andre kromosomer; slettinger og duplikasjoner av kromosomer og deres deler kan forekomme; eller cellene i kroppen kan ikke ha samme kromosom makeup (mosaicism).

Down syndrom

Også kjent som trisomi 21, Down syndrom vanligvis resultater fra tre kopier av kromosom 21 finnes i alle celler av den enkelte, i stedet for bare to. En liten andel av DS tilfeller skyldes mosaikk trisomi 21, ifølge MedicineNet.com.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som består av veldefinerte bare flekker i hodebunnen. Ifølge DownSyndromeHealth.com, mennesker med Downs syndrom er mer utsatt for autoimmune sykdommer og alopecia areata forekommer i 5 til 9 prosent av Down syndrom befolkningen i motsetning til 1 til 2 prosent av den generelle befolkningen. Et gen som er relevant for alopecia areata er funnet på kromosom 21..

Forhold som påvirker hårvekst

Personer med Downs syndrom har en predisposisjon for økt insulinresistens, i henhold til eMedicine.com. Dette fører til kroniske lidelser som diabetes og metabolsk syndrom fordi kroppens insulin hormon ikke kan omdanne sukkeret fra matvarer til energi.

Metabolsk syndrom

Brukes om hverandre med insulinresistens eller syndrom X, påvirker metabolsk syndrom hårvekst. Tidlig hårtap hos menn har lenge vært mistenkt for å ha forbindelser med insulinresistens, ifølge StopHairLossNow.com. I 2000, forskning publisert i The Lancet medical journal bekreftet en kobling med tidlig utvikling av prematur androgen alopeci (mannlig mønster skallethet).