Digidexo.com

Green Tea & Ginger Fordeler

Grønn te, eller Camellia sinensis, har vært brukt i årevis for sine medisinske fordeler. Mange av de helsemessige fordelene er grunn til rikelig antioksidanter som er naturlig tilstede i grønn te. Men hvis du har en medisinsk tilstand eller er på noen medisiner, diskutere drikke grønn te eller tar grønn te kosttilskudd med legen din. For eksempel bør de som tar betablokkere eller blodfortynnende medisiner ikke bruke grønn te. Og ta aspirin med grønn te kan stoppe blodplater fra clotting. Urten ingefær har også et bredt spekter av terapeutiske helsemessige fordeler. Men hos noen mennesker kan det føre til halsbrann. I tillegg, hvis du har en medisinsk tilstand eller er på noen medisiner, sjekk med legen din først. Ingefær kan intensivere medisiner som blodfortynnende, insulin, betablokkere og barbiturater. Det kan også stimulere livmor sammentrekninger, så gravide kvinner bør sjekke med en lege før du bruker ingefær.

Kvalme

Ingefær er ofte brukt for å redusere kvalme. Personer som lider av reisesyke kan ha nytte av å ta ingefær kosttilskudd eller drikke ingefær te før reisen. Gravide kvinner kan også bruke den til å lindre morgenkvalme. Kreftpasienter kan ha nytte av å bruke ingefær for å redusere kvalme som er forårsaket av kjemoterapi.

Betennelse

Ingefær kan bidra til å lindre inflammatoriske tilstander, som for eksempel leddgikt. Det har også smertestillende egenskaper og kan hjelpe til med ulike smerter og plager. Ingefær fungerer på denne måten ved å hemme produksjonen av cytokiner, som oppmuntrer betennelse. Ingefær kan også stimulere blodsirkulasjonen, noe som lindrer leddsmerter.

Antioksidanter

Antioksidanter i grønn te har mange helsefordeler. Disse inkluderer å senke skadelige kolesterolet. Antioksidanter kan stimulere utskillelsen av kolesterol og blokkere den fra å bli absorbert. Antioksidanter kan også bidra til å forhindre åreforkalkning. Generelt, antioksidanter hjelper ødelegge frie radikaler, som kan skade friske celler.

Kreft

Ifølge University of Maryland Medical Center, har grønn te vært knyttet til lavere forekomst av kreft. Nærmere bestemt, kan det hende at polyfenoler --- eller antioksidanter --- finnes naturlig i grønn te hjelpe motarbeide veksten av kreftceller og drepe kreftceller som allerede finnes. Dette er tilfelle for mange typer kreft, inkludert ovarian, bukspyttkjertelen, kolorektal, blære og brystkreft.

Andre fordeler

Ingefær kan også hjelpe på fordøyelsen, forebygge blodpropp ved å øke blodsirkulasjonen og forbedre en dårlig appetitt, og det kan også hjelpe til med å lindre forkjølelse, allergi og influensa. Grønn te kan også bidra til å kontrollere blodsukkeret, hjelpe på fordøyelsen, redusere betennelse for tilstander som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom og bidra til å beskytte leveren.