Digidexo.com

Om Glacoma

Om Glacoma


Grønn stær er en vanlig øyesykdom som kan føre til tap av synet på grunn av synsnerveskader. Over tre millioner amerikanere har glaukom, ifølge Grønn stær Research Foundation, men halvparten er uvitende de har tilstanden. Økt trykk i øyet fører til at mesteparten av tilfellene; det finnes flere effektive behandlingstilbud tilgjengelig for å redusere trykket og bevare synet.

Identifikasjon

En klar væske, kalt den vandige humor, vanligvis strømmer inn og ut av øyet i nærheten av det området hvor iris, den fargede delen av øyet, og hornhinnen, gjennomsiktig lag som dekker iris, møtes. Hvis drenerings kanalene i dette området blir tett og væske kan ikke renne ved normal hastighet, øker trykket inne i øyet, skade på synsnerven. Fordi synsnerven er nødvendig for å gjennomføre bilder fra øyet til hjernen, kan skade det resultere i blinde flekker i synsfeltet eller total blindhet hvis skaden er alvorlig.

Vanlige Glaukom typer

Primær åpenvinkelglaukom, den vanligste formen av sykdommen, oppstår når drenerings kanalene gradvis bli tilstoppet i løpet av en lang tidsperiode. Denne type av glaukom kan forårsake en langsom synstap hvis ubehandlet. Vinkel glaukom, også kalt "smal vinkel" eller "akutt" glaukom, oppstår når blenderen er presset mot drenerings kanalene, blokkerer dem og forårsaker en plutselig økning i trykket i øyet.

Andre Glaukom typer

Noen mennesker opplever synsnerveskader, selv om trykket i øyet ikke økes. Denne formen for glaukom, kalt normal spenning glaukom, synes å særlig ramme personer med systemisk hjertesykdom og de av japansk herkomst. Pediatric glaukom er tilstede ved fødselen eller i de første årene, mens sekundær glaukom utvikler seg som et resultat av en skade øyet, tumor eller betennelser i øyet. Glaukom kan også være forårsaket av pigmenter fra iris (pigment glaukom) eller flak fra linsen (pseudoeksfoliativ glaukom) Samle i drenering kanalene og blokkerer dem. Neovaskulær glaukom oppstår når nye blodkar dannes over iris og blokkere drenering kanalene. Irido corneale endotelial-syndrom, en spesielt sjelden form av glaukom, utvikles når cellene på baksiden av hornhinnen blokkere drenerings kanalene og forårsake adhesjon i iris.

Symptomer

Synstap i primær åpenvinkelglaukom vanligvis skjer så sakte du kan ikke merke at din perifere, eller på siden, er synet gradvis avtagende. Hvis sykdommen ikke behandles, kan du etter hvert merke at du har utviklet tunnelsyn. I kontrast, symptomer på akutt trangvinkelglaukom er vanskelig å gå glipp av. Hvis du har denne formen av sykdommen, kan du oppleve plutselige, sterke smerter i øyet, kvalme, oppkast, tåkesyn, rødhet i øyet, glorier rundt lys og andre synsforstyrrelser. Hvis du merker noen av disse symptomene, bør du besøke en legevakten umiddelbart for å hindre irreversible synstap. Symptomer hos de andre former av sykdommen, vil avhenge av hvor raskt drenerings kanalene bli blokkert.

Diagnose

Legen kan bruke en eller flere tester for å diagnostisere glaukom. Tonometri måler trykket i øyet med bruk av lammende øyedråper og en spesiell måleapparat. Øynene dine er også nummen hvis legen ønsker å utføre gonioscopy, et øye test som involverer bruk av en spesiell mikroskop kalles en spaltelampe å undersøke vinkelen der hornhinnen møter iris i øyet. En visuell felt test er nyttig for å bestemme om du har opplevd noen synstap i sidesynet. Legen kan også bruke et oftalmoskop, et spesielt instrument som forstørrer bildet av øyet ditt, for å undersøke synsnerven.

Behandling

Behandling av glaukom er rettet mot å redusere trykket i øyet ved bruk av øyedråper, kirurgi eller laser prosedyrer. Øyedråper arbeid ved å redusere fluid som produseres av øyet og hjelper væsken i øyet tømmes raskere. Laser kirurgi brukes til å lage små arr i drenering kanalene for å øke drenering, mens åpen kirurgi innebærer å kutte dreneringshull i øynene dine.


relaterte artikler