Digidexo.com

Ernæring Informasjon for laks

Med kraftig økende fedme priser over hele verden, er enkeltpersoner strever etter å bli mer helsebevisste. Fisk har lenge vært et fast innslag i en ernæringsmessig balansert kosthold, spesielt laks. Kjent for sin migrasjons avl vaner, er laks utvikler også et rykte for sin omega-3 fettsyrer.

Laks

Laks er det generelle navnet gitt til syv forskjellige underarter av fisk med likeartede trekkende og avl vaner. Laks er funnet i både Atlanterhavet og Stillehavet. Atlantisk laks kan gyte flere ganger, mens stillehavslaks avle en gang og dø. Laks er kjent for sine lange reproduktive vandringer, reiser opp til 3000 miles. Laks er både salt og ferskvann skapninger. De er født, oppvokst, reprodusere og dø i samme ferskvann stream, men leve resten av livet i havet.

Ernæringsmessig profil

Laks er overraskende næringsrik. På en servering størrelse av 178 g (litt over 6 oz.), Inneholder laks 367 kalorier, med 34 prosent av de totale kaloriene kommer fra fett. En servering av laks inneholder null karbohydrater, 22 gram fett og 39 gram protein. I tillegg kan en porsjon av laks inneholder 109 mg natrium og 112 mg kolesterol.

Helse Fordeler

En servering av laks er utrolig rik på omega-3 fettsyrer. Faktisk bak flaxseeds og valnøtter, er laks rangert på tredjeplass på listen over verdens sunneste matvarer som er rike på omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er nødvendig for optimal helse. Men som kroppen ikke klarer å produsere omega-3 fettsyrer, er den eneste potensiell kilde gjennom mat kilder. Nivået av omega-3 fettsyrer i næringsmidler som brukes for å være betydelig høyere. Grunnet masse jordbruk praksis, og substitusjon av korn for gress i husdyr diett, har Omega-3 innholdet i de fleste kjøtt blitt senket. Som de fleste laks er fanget i naturen, derimot, forblir deres omega-3-innhold naturlig, ren og ideell for konsum.

Omega-3

Fordelene med optimal omega-3 inntak er mange og godt undersøkt. De inkluderer anti-betennelse egenskaper som kan redusere leddsmerter (inkludert leddgikt), og økt blodsukker og insulin kontroll, som kan hjelpe de med vektproblemer eller diabetes. Omega-3 fettsyrer kan også ha en positiv effekt på depresjon, bipolar lidelse, osteoporose, ADHD, schizofreni, IBD, Crohns, astma og tykktarmskreft.

Betraktninger

Det ideelle forholdet mellom omega-6 (den vanligste typen av fett finnes i matvarer) til omega-3 fettsyrer er 2: 1. For tiden, er den gjennomsnittlige amerikansk diett i et forhold på 17: 1. Spise en eller to ganger i uken på nyfanget laks er en utmerket måte å øke omega-3 inntak og gjenopprette balansen i strengt skjev fettsyre forholdet mellom den moderne kosthold.