Digidexo.com

Hva er årsaken til røde øyne?

Hva er årsaken til røde øyne?

Pink Eye

Rosa øyne, eller konjunktivitt, oppstår når slimhinnen inne i øyet blir betent av et virus, bakterie eller annet fremmed substans, slik som et kjemisk stoff som kommer inn i øyet. Selv om alle kan komme ned med et tilfelle av rosa øye, er det mer vanlig i skolealder. Fordi rosa øye er svært smittsomt, bør de med midlertidig tilstand bli hjemme for å unngå å smitte andre. Rosa øye kan oppstå i enten ett eller begge øyne, og selv om navnet tilsier at øynene igjen vil bli rosa, kan de faktisk bli ganske rødt.

Tørre øyne

Tørre øyne kan være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander. Visse medisiner kan tørke ut øynene, som kan kontaktlinser og kjemikalier. Det finnes også mange miljøforhold som kan føre til at øynene tørker ut, inkludert kraftig vind og tørr varme. Sigarettrøyk har også vært kjent for å irritere øynene av ikke-røykerne, slik at de vises rødt og betent. Overdreven bruk av datamaskinen kan også føre til tørre øyne, som folk dypt inn å lese eller skrive ofte blunker sjeldnere enn de engasjere seg i andre aktiviteter. Folk som er ekstremt sliten kan ha blodskutte øyne, som vises røde, selv om deres øyne ikke blir tørr.

Blødning i øyet

Når en blødning forekommer, vil en dyp rød flekk vises i den hvite delen av øyet. Dette skjer når et blodkar brister, søle blod nær overflaten av øyet. Det er mange forhold som kan føre en nærliggende blodkar for å åpne, inkludert en skade på øyet eller en oppbygging av trykk nær øyet regionen. Dette trykket er vanligvis på grunn av voldelig hoste eller nysing, men en ekstrem nedgang i lufttrykk eller en ekstrem økning i blodtrykket kan også føre til det. Mange mennesker, derimot, vet aldri hva som forårsaker dette blødning. De bare våkne opp om morgenen og se den store røde flekken. Selv om øyet kan være sår i noen dager, disse blødninger vanligvis ikke krever behandling og forsvinne på mindre enn en uke. Sjekk med legen din hvis du opplever disse blødninger mer enn to eller tre ganger i året.