Digidexo.com

Høy fett lav-karbohydrat dietter

Høy fett lav-karbohydrat dietter


Høy-fett, lav-karbohydrat dietter vært i sentrum av debatter om sunne spiseregimer i år. Mens noen prise denne måten å spise for det er rask vekt-tap og brukervennlighet for dieters å følge, andre frykter de helsemessige konsekvenser kan være langt fra gunstig for de som blir med denne planen.

Historie

Dr. Robert Atkins kan ha gjeninnført denne dietten til verden i 1972, men hans versjon av høy fett lav-karbohydrat diett er lik den paleolittiske kosthold samt en diett plan skapt av forskere ved Johns Hopkins i 1920. Epilepsisenter på Hopkins brukt en diett kjent som ketogen diett for å behandle barn med hard-til-kontroll anfall. Det er en diett de fortsatt bruker i dag.

Funksjon

Når kalorier er begrenset, går kroppen inn i ketose. Ketose er en metabolsk tilstand der kroppen forbrenner sitt eget fett. Menneskelige organer er laget for å forbrenne karbohydrater som drivstoff, så når karbohydrater er drastisk redusert, feeds kroppen på andre kilder til drivstoff for å skape energi. Individer opplever en redusert appetitt og drastiske vekttap i områder hvor fett er lagret som hofter, mage og rumpe.

Betraktninger

I en artikkel for PHYSORG.com, Dr. Steven Hunter fra Royal Victorian Hospital i Belfast kommenterte at, mens verdensomspennende fedme er en bekymring for allmennheten, har høy fett dietter "ikke hjelpe folk ned i vekt noe raskere enn mer konvensjonelle dietter . " Han foreslår å miste vekt den gammeldagse måten - med en lav-fett, høy-karbohydrat diett kombinert med trening.

Advarsler

Dietter som inneholder mye fett har vist seg å være skadelig for personer med avansert koronarsykdom, nyresykdom eller gikt. Forhold som disse kan bli forverret når fettforbruk økt. The American Heart Association (AHA) har vist bekymring over enhver diett som fremmer økt mengde fett i kosten og en reduksjon av frukt og grønnsaker. AHA avslutter denne dietten kan føre til hjertesykdom eller slag.