Digidexo.com

Hvordan du spiser sunt med fermentert mat

Hvordan du spiser sunt med fermentert mat


Fermentert mat inneholder probiotika, og de probiotika fremme sunn flora i kroppen. Tradisjonelt fermentert mat, i motsetning til moderne konserveringsteknikker, faktisk øke i ernæring i forhold til sin opprinnelige tilstand. Grønnsaker blir bevart av lacto gjæringsprosess som omdanner naturlig sukker og stivelse til melkesyre. Tidligere kulturer brukes melkesyre gjæring for å holde grønnsaker spiselige uten frysing eller hermetisering. Nå er det en retur til disse metoder for helsemessige grunner, så vel som for smak og smak. Her er hvordan du spiser sunt med fermentert mat.

Hvordan du spiser sunt med fermentert mat

drikke kefir, et syrnet melk produkt full av enzymer og mikroorganismer som slå seg sammen for å forbedre helsen. Enkelte ernæringseksperter talsmann drikker bare kefir og ikke vanlig melk, og bemerker at innfødte kulturer funnet måter å bevare sin melk som ost, kefir og yoghurt.

Prøv Kombucha, en gjæret drikk laget av svart te og en solid koloni av mikroorganismer som slår sugared te i en sunn gjæret drikk. Sukkeret metaboliseres i prosessen, noe som gjør det endelige produktet nesten sukkerfri. Raw organisk Kombucha har blitt kreditert med å stoppe kreft vekst og gjenopprette vitalitet og helse til de syke.

Spis surkål gjort tradisjonelt, det vil si gjennom en lakto-gjæringsprosess. Det bør ikke være oppvarmet, hermetisert eller behandles på annen måte. Gammeldags surkål er laget i glass og crocks og lov til å gjære i kjølige temperaturer i flere uker før du spiser. Det kan bli stående i en rot kjeller eller i kjøleskap. Noen kulturer ville inkludere en liten mengde surkål med hvert måltid for å hjelpe på fordøyelsen.

Se etter miso, den tradisjonelle japanske gjæret soya parabolen. Dette er en av de få akseptable måter å spise soya, som er gjengitt fordøyelig bare gjennom fermenteringsprosessen. Un-gjæret soya bør unngås.

Prøv andre gjærede grønnsaker, for eksempel gulrøtter, pickles, nepe og relishes. Det finnes mange oppskrifter hvis du er interessert i lakto-fermen din egen hjemme.

Hint

  • Spis alt med måte! For mye av noe er en dårlig idé.
  • Aldri spise fermentert mat som lukter "av". Hvis dårlige bakterier har kommet inn i maten, kan det endre smak og lukt, noe som vil gi deg advarsel.