Digidexo.com

Hvordan Følg en Wheat Free Gluten Free Diet

Hvordan Følg en Wheat Free Gluten Free Diet


Gluten er et begrep som brukes for å beskrive visse typer proteiner som finnes i korn som hvete, rug og bygg. Fordi disse proteinene er så vanlig, kan bytte til en glutenfri diett være svært utfordrende. Erkjennelsen symptomene på glutenintoleranse er det første skrittet for å unngå ubehag forbundet med det. Disse symptomene kan variere fra enkle allergiske symptomer til intestinal skade.

Hvordan Følg en Wheat Free Gluten Free Diet

Gluten Sensitivity

For å gjenkjenne symptomene på en vanlig hvete allergi, forvente å oppleve kløende, rennende øyne ledsaget med rennende nese, utslett eller diaré. Symptomene vises relativt raskt etter å ha spist hvete. Prøv å unngå hvete produkter for en uke for å se om symptomene blir forårsaket av noe annet. Ofte folk som lider av hvete allergi er fortsatt i stand til å ha havre eller rug korn.

Erkjennelsen symptomene på gluten intoleranse er mer alvorlig enn en allergi. Symptomer inkluderer oppblåsthet, magesmerter og diaré, mer alvorlig hudirritasjon som elveblest eller eksem, ledd-og muskelsmerter, tretthet, eller hodepine. Selv om disse effektene er ubehagelig, er det ingen langsiktige skader på kroppen din. Leger kan administrere et antistoff screening for å fastslå om du har en gluten intoleranse.

Unngå gluten helt hvis du er diagnostisert med cøliaki. Symptomene er de samme som en gluten intoleranse, men alvorlige skader på tynntarmen kan oppstå hvis en glutenfri diett ikke er strengt overholdt.

Hvordan unngå gluten og hveteproteiner

Vet hva inneholder gluten. Den korte listen over glutenrike korn er hvete, rug, bygg, spelt, kamut og triticale. Unngå produkter som liste noen av disse på deres ernæring etiketter.

ringe 800-nummer på et produkts pakken hvis du har et spørsmål om en ingrediens oppført på etiketten. En bestanddel som "hydrolysert vegetabilsk protein" kan være laget av hvete, men det kan også være mais eller soya. "Caramel farging" kan være laget av sitronsyre eller byggmalt.

Ikke anta visse matvarer er glutenfritt. Mange buljonger, godteri, marinader, medisiner og vitaminer inneholder gluten.

Shop i etniske dagligvareforretninger. Meksikanske og asiatiske butikker gir ofte mais, ris og soya erstatter for tradisjonell amerikansk fare. Men igjen, alltid være sikker på å lese opp på ingrediensene før du tar noen sjanser.

Hint

  • Hvete-fri betyr ikke gluten-fri. Vet hva korn inneholder gluten og lese ernæring etikettene nøye.
  • Ta alltid kontakt med lege hvis du opplever symptomer på en medisinsk tilstand.