Digidexo.com

Low-carb diett FAQ

Low-carb diett FAQ


En lav-karbo diett forbyr enkle karbohydrater, slik at dieter kan miste vekt. Selv om denne dietten har blitt populært i det siste tiåret, er det mange spørsmål om det, blant annet om dietten virker og hvilke matvarer har karbohydrater.

Hva er karbohydrater?

Karbohydrater er en kilde til energi som finnes i matvarer slik som korn, frukt, grønnsaker og meieriprodukter. De to andre energikilder i næringsmidler er proteiner og fett. Disse to er vanskeligere å bryte ned for kroppen.

Hvilke karbohydrater er forbudt?

De fleste lav-carb dietter kutte ut enkle karbohydrater, som finnes i hvitt brød, pasta, hvit ris, og andre stivelsesholdige matvarer. Frukt og grønnsaker kan være høy i karbohydrater, men disse er komplekse karbohydrater, vanskelig for kroppen å bryte ned. De fleste dietter tillate disse.

Må Low carb dietter fungerer?

Ifølge "New York Times," low-carb dietter kan hjelpe folk ned i vekt. Men de gjør det på omtrent samme takt som andre dietter, som lav-fett diett eller South Beach dietten. Kunsten kan være at alle disse dietter redusere antall næringsmidler som er tilgjengelige for mennesker, og dermed begrense forbruket.