Digidexo.com

Legemidler som brukes til behandling av tuberkulose

Tuberkulose (TB) er en smittsom sykdom forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. Det påvirker 1,8 millioner mennesker på verdensbasis årlig. I Amerika den gode nyheten er denne sykdommen er på tilbakegang. Fra 1993 til 2000 TB raten var 7,3 prosent per år; 2000-2007 den falt til en årlig rate på 3,8 prosent. For å hindre TB må vi stoppe spredningen av sykdommen og gjøre tidlig behandling før det blir til den aktive fasen.

Definisjon

Tuberkulose er en luftveissykdom som overføres gjennom innånding fra person til person. Det er preget med tegn på hoste, feber og nattesvette, sammen med vekttap og kortpustethet. På en x-ray lungene vil vise tegn til betennelse og knuter. TB forekommer hyppig i lungene, men kan være i andre deler av kroppen. Tuberkulose kan bli livstruende hvis riktig behandling protokollen ikke er administrert og fulgt.

Legemidler til behandling av tuberkulose

Standardprotokollen og behandling for tuberkulose er en gruppe antibiotika som inkluderer Isoniazid (Nydrazid), Rafampin (Rifadin), Pyrazinamide, Ethambutol (Myamabutol) eller streptomycin. Den spesifikke behandlingen vil være basert på scenen og graden av aktivitet at sykdommen er i. Det må bestemmes om det er i latent stadium og krever forebyggende tiltak eller om det er aktiv eller resistent eller om det er TB med HIV / AIDS.

Isoniazid

Isoniazid er et kraftig antibiotika anses mest effektive for behandling av tuberkulose. Dette stoffet er foreskrevet sammen med pyridoksin eller B6, et vitamin som bidrar til å hindre perifer nevropati som er en av bivirkningene av Isoniazid forårsaker prikking og nummenhet i hender og / eller føtter. Isoniazid kan også forårsake leverproblemer.

Rifampicin

Rifampin er en effektiv antibiotisk behandling for å behandle tuberkulose. Dette stoffet har en rekke bivirkninger, inkludert utslett, kvalme, oppkast og diaré sammen med en nedgang i hvite blodceller og blodplater. Rifampicin fører også til leverproblemer og rødt til oransje misfarget kroppsvæsker, som urin. Rifampicin samhandler også med flere av de medisiner som brukes til behandling av HIV. I så tilfelle vil legen å foreta justeringer for å gi effektiv behandling.

Andre medisiner

Pyrazinamide viser bivirkninger som er de samme som rifampicin. Doseringen er foreskrevet basert på pasientens kroppsvekt. Ethambutol eller streptomycin er et stoff som kan forårsake syns og hørselsproblemer. Dosering av medikamenter er også avhengig av kroppsvekten til pasienten.

Advarsel

Behandlingen av tuberkulose er langsiktig og det kan ta opptil seks måneder eller mer. Etter noen uker med behandling du ikke lenger er smittsom, og du vil føle deg bedre. Følg behandlingen regimet foreskrevet av legen din for å unngå et tilbakefall av tilstanden eller å føre til at bakterier blir resistente som kan være livstruende. Direkte observert terapi (DOT) er et program for å hjelpe pasienter til å oppnå deres behandling regime.