Digidexo.com

Vitaminer for Ménières sykdom

Fire symptomer karakteriserer Ménières sykdom: fluktuerende hørselstap, øresus (tinnitus), en tett følelse i øret, og vertigo - svimmel staver som er de mest invalidiserende symptom. Pasienter opplever en stor variasjon i hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene.

Ménières er mystisk, men det er forårsaket av overskytende endolymph, væsken i det indre øret som regulerer balansen. Mange behandlinger er utviklet for å hindre eller redusere denne væsken oppbygging.

Blodsirkulasjonen

Noen reserachers tror sterk sirkulasjon kan redusere Meniere-symptomer. For å nå dette målet, prøve: niacin (vitamin B3), B-kompleks vitaminer, Vinpocetin, cayenne eller Ginkgo biloba.

Mer gunstige stoffer

Noen studier implisere enkelte mangler i Ménières. For å bekjempe disse deficiences, prøve: mangan, magnesium, sitron bioflavonoider (de kan styrke cellemembranene å bedre inneholde væske), Ventigoheel (for svimmelhet) eller koenzym Q10 (det kan forbedre tinnitus).

Prøving og feiling

Hva utløser eller forverrer Meniere-symptomer hos en pasient kan ikke være problematisk for en annen. Tilsvarende hva lindrer symptomer for en person kan være noen hjelp til en annen lidende. Du må kanskje prøve en rekke vitaminer eller kosttilskudd for å finne en som lindrer symptomene dine.

Betraktninger

Et annet tankekors karakteristisk for Ménières er at symptomene kan variere mye over tid, forverring eller forbedring. Så selv om du har funnet et vitamin som gjør at du føler deg bedre, husk det kan ikke hjelpe permanent. Så igjen, kan symptomene forsvinne, slik at vitamin unødvendig.

Advarsel

Hvis du har Ménières, snakk med legen din før du tar et vitamin eller kosttilskudd, fordi noen er giftig i store doser eller farlig når den kombineres med visse legemidler. Du bør også legge bare ett nytt stoff til kosthold om gangen, for å gjøre det enklere å identifisere hva som lindrer symptomer og hva som ikke har noen effekt.