Digidexo.com

Hjerte Sunt kosthold for menn

Hjertesykdom er en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA. Men mange sykdommer i hjertet og blodomløpet kan faktisk forebygges gjennom enkle endringer i livsstil. En slik endring at folk lett kan gjøre er å kostholdet. For både menn og kvinner, kan et hjerte sunt kosthold går en lang vei mot staving av utviklingen av mange former for hjertesykdom.

Fat & Kolesterol

Da man inntaket av både fett og diettkolesterol er en av de viktigste kosten tiltak. Begge faktorer kan i stor grad bidra til økning i blodtrykket og kolesterolet, øker sjansene for hjertesykdom. Med total fett, prøve å holde inntaket ikke er høyere enn 25 prosent av det daglige kaloriinntaket. Det betyr at en 2000 calorie diett bør ikke ha mer enn 500 kalorier fra fett. Olivenolje, rapsolje, nøtter og frø inneholder enumettet fett, som anses "godt" fett, men bør tas med i 25 prosent.

Trans fett og mettet fett er en annen historie, så redusere inntaket til mindre enn 1 prosent og 7 prosent, henholdsvis. Å bruke samme eksempel bør en 2000 calorie diett inneholde mer enn 20 kalorier av trans fett og 140 kalorier fra mettet fett. Matvarer som smør, melk, ost og kjøtt inneholder mettet fett. Trans fett finnes i delvis hydrogenert oljer, som brukes i kjeks, kaker, kjeks, chips og stekt mat.

Som du begrense mengden av fett i kostholdet ditt, kan du prøve å gjøre det samme med din kolesterol. Mellom 200 og 300 mg er et godt mål for kosttilskudd kolesterol, så begrense mengden av kjøtt, egg og meieri du forbruker hver dag.

Natrium

En annen viktig faktor i et hjerte sunt kosthold er natrium. Høyt natrium inntak kan øke blodtrykket, øker sjansene for hjertesykdom. For folk flest, en enkelt teskje salt (2300 mg) er den maksimale mengden av natrium du bør ha på en dag. Begrense salt mens tilberede måltider, stoppe salting din mat ved middagsbordet og unngå svært bearbeidet mat og hermetisert supper å redusere inntak av natrium.

Diet

Selv om du kanskje trenger å begrense fett, kosttilskudd kolesterol og natrium, kan et hjerte sunt kosthold inneholder et stort utvalg av mat. Frukt, grønnsaker og helkorn bør alle være vesentlige deler av din daglige meny. Du kan fortsatt spise meieriprodukter, kjøtt og fett; bare husk å bruke moderasjon og ser for magert og lav-fett valg.

Frukt og grønnsaker bør utgjør størstedelen av menyen din. Hele korn, som brun ris, havregryn, linfrø og eventuelle produkter laget av hel-hvete eller hele korn, bør inkluderes i kostholdet ditt. Kjøp skummet melk, magre oster, fettfattig yoghurt og eggehviter. Hold deg til magert kjøtt, fjærkre og kaldt vann fisk. Legg belgfrukter og produkter laget med soya, som tofu og tempeh.