Digidexo.com

Hvilke vitaminer er i appelsiner?

Hvilke vitaminer er i appelsiner?


Appelsiner gi en betydelig mengde næringsstoffer mens resterende lavt i kalorier, noe som gjør dem en næringsrik mat valg. Hvert medium oransje inneholder rundt 62 kalorier og gir minst spormengder av alle de essensielle vitaminer unntatt vitamin B-12 og K. En middels orange gir minst 5 prosent av den daglige verdi for folat, tiamin og vitamin A og C. Du kan redusere eventuelle næringstap ved å lagre appelsiner i kjøleskapet i stedet for på disken og bruke dem i løpet av få dager etter å kjøpe dem.

Vitamin C

Spis bare ett medium oransje, og du møter din vitamin C behov for dagen. Denne oransje gir 116 prosent av DV for vitamin C, som du trenger for å helbrede sår, forming kollagen og holde bein og tenner sunt. Vitamin C fungerer også som en antioksidant, bidrar beskytte cellene mot skade av forbindelser som kalles frie radikaler og muligens redusere risikoen for hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk, tette blodårer, galleblæresykdom og visse typer kreft, ifølge University of Maryland Medical Center.

Folat og Tiamin

Du får 10 prosent av DV for folat og 8 prosent av DV for tiamin hver gang du spiser en medium oransje. Folat er viktig for å danne DNA, celledeling og forebygge nevrale tube fødselsskader, og tiamin er nødvendig for å snu karbohydrater du spiser til energi, gjennomfører nervesignaler og kontrahering musklene dine.

Vitamin A

Du trenger vitamin A for sunt syn, bein og tann utvikling, reproduksjon, og sunn hud. Hvert medium oransje gir 6 prosent av DV for dette viktige vitaminet. I det minste en del av dette vitamin A er i form av beta-karoten, eller provitamin A, som virker som en antioksidant for å begrense celleskade.

Andre næringsstoffer

Appelsiner gir også spormengder av riboflavin, niacin, pantotensyre og vitamin B-6, som alle du trenger for å fordøye maten og snu den til energi, og vitamin E, som er avgjørende for å danne røde blodlegemer og forebygge blodpropp. Hver oransje kun inneholder 1 til 4 prosent av DV for disse vitaminene, men så må du spise masse andre matvarer som inneholder disse næringsstoffene for å møte den anbefalte inntaket for dagen. Appelsiner også gi en liten mengde av karotenoider lutein og zeaxanthin. Hver oransje inneholder om lag 3 prosent av de anbefalte 6 gram per dag for å senke risikoen for en visjon problem som kalles macula degenerasjon.