Digidexo.com

Negative faktorer som påvirker BMR

Negative faktorer som påvirker BMR


Basal metabolic rate, eller BMR, refererer til mengden av energi, eller antall kalorier, kroppen trenger for å fungere på sitt lavest mulig nivå. BMR utgjør den hastigheten som du forbrenner energi når du utfører noen aktivitet i det hele tatt; sover eller ligge stille på en sofa på tom mage er to eksempler. Enhver aktivitet, fra å spise til å gå til løping, øker BMR. Jo høyere din BMR, jo mer kalorier du må spise for å opprettholde vekten din. Faktorer som lavere BMR gjøre det vanskeligere å gå ned eller holde vekten.

Aldring

Som kroppen aldre, bremser BMR ned naturlig. Dette er en normal del av aldringsprosessen og kan ikke reverseres. Dens effekter kan motvirkes gjennom trening, noe som øker BMR. Jo eldre du blir, jo mer må du trene for å holde seg selv. Siden tendensen er å utøve mindre som du blir eldre, har denne negative faktoren en reell innvirkning på BMR.

Sulteforing

Begrense kalorier drastisk senker BMR. Kroppen bruker BMR å regulere stoffskiftet. Færre kalorier betyr mindre energi. En lavere metabolisme krever mindre energi for å opprettholde viktige kroppsfunksjoner. Med fortsatt kalori restriksjoner, kommer inn i kroppen i sult-modus; kroppen er å spare kalorier for å overleve. Dette forklarer hvorfor Kosten treffer platåer og kan ikke miste noe mer vekt. Deres BMR justerer, så enten kaloriinntaket må senkes eller trening økt.

Sex

Å være kvinne er en negativ faktor for BMR. Menn har en høyere BMR enn kvinner. Dette bidrar til å forklare hvorfor menn synes å være i stand til å gå ned i vekt raskere og lettere enn kvinner. Formlene for BMR for menn og kvinner er forskjellige. En årsak til forskjellen er muskelmasse - menn har en tendens til å ha mer muskler enn kvinner, og muskler forbrenner mer kalorier enn fett gjør, selv under hvile eller sove. Vekttap programmer fremme vekttrening for nettopp denne grunn.

Mangel på mosjon

Beregning av BMR krever bruk av grunnleggende formelen pluss en multiplikator som avhenger av hvor mye du trener, ifølge WebMD. For eksempel, hvis du er stillesittende, multipliserer du den grunnleggende formelen med 1,2. Sammenlign det med multiplikatoren på 1,9 for noen som jobber veldig hard trening eller sport, og har en fysisk krevende jobb eller arbeider ut hardt to ganger i uken. Unnlatelse av å trene er dermed en betydelig negativ faktor i BMR beregningen.