Digidexo.com

Effekt av Valsalva manøver på blodtrykket

Effekt av Valsalva manøver på blodtrykket


Valsalva manøver brukes av mange grunner, blant annet å utjevne øret press etter flytrafikken eller "bærer ned" under fødsel. Det kan også være et svært nyttig diagnoseverktøy for hjerte arrhythmia.

Prosedyre

Valsalva manøver er tvunget utpust mot en lukket luftveier. Du lukker munnen og nesen og "push" luften uten å puste ut. Det er lik trykket av passerer avføring. I en hjerte innstillingen, vil leger overvåke EKG og også lytte til hjertet ditt under og etter manøveren.

Fase 1

Ved begynnelsen av bevegelsen, vil trykket i brysthulen øker på grunn av den presser luft. Hjertefrekvensen øker ikke, men blodtrykket øker som det er tvunget fra lungene til hjertet.

Fase 2

Deretter reduseres mengden av blod som kommer inn i hjertet (venøs retur). Mindre blod går deretter ut av hjertet. Dette senker blodtrykket og øker hjertefrekvensen.

Fase 3

I denne fasen, slipper du pusten. Brysthulen trykket avtar, og blodet strømmer normalt fra lungene og inn i hjertet.

Fase 4.

I fase fire, kan blodtrykket stige litt over normal før han returnerte til baseline. Hjertefrekvens returnerer også til det normale.

Diagnostikk

Valsalva manøver er nyttig i kardiologi; noen bilyder bli høyere eller mykere under ulike faser, avhengig av hvor de er plassert.