Digidexo.com

Low carb sukker erstatter

Low carb sukker erstatter


Med stadig mer populært av low-carb dieting, low-carb sukker erstatter er mer variert og lettere tilgjengelig enn noen gang før. Mens du kan bare bruke noen av disse erstatninger under visse omstendigheter, kan du bruke andre i hovedsak slik du ville bruke sukker. For eksempel blidgjøre din frokostblanding eller iste med aspartam, eller bake en kake ved hjelp av stevia eller sukralose.

Aspartam

Aspartam, et av de mest vanlige kunstige søtningsmidler, er både kalori-og karbohydrat-fri, og representerer den "ikke-nærings" klassen av substanser. Det har ingen effekt på blodsukkernivået, noe som gjør det trygt for diabetikere og folk som lider av hypoglykemi. På den annen side kan aspartam forårsake milde bivirkninger, slik som hodepine, oppblåsthet og magesyke. Av denne grunn bør du bruke aspartam i små doser, og slutte å bruke hvis du opplever disse bivirkningene. Fordi aspartam bryter ned under varme, kan du ikke bruke det i matlaging eller baking, og du bør oppbevare den i miljøer med høye temperaturer.

Stevia

Stevia --- en carb-free sukker erstatning populært i Asia --- er avledet fra det søramerikanske stevia rebaudiana anlegget. Mens sødme av stevia er intens til poenget med bitterhet i store mengder, kan du bruke små til moderate mengder stevia i matlaging og baking, i varme eller kalde drikker, og i hovedsak andre steder du ville bruke sukker. Stevia er en helt naturlig søtningsmiddel med ingen rapporterte bivirkninger; men noen studier antyder det kan stimulere insulin release, så diabetikere og de plaget med blod sukker lidelser bør unngå det. Den er tilgjengelig i både pulver og ren flytende ekstrakt form, og sies å ligne sort lakris i smak.

Sukralose

Sukralose er et av de mest nylige lav-carb sukkererstatninger for å treffe markedet. Mens det er avledet fra sukrose sukker, er det gjort på en slik måte som gjør det umulig for kroppen å absorbere, noe som betyr at den ikke påvirker blodsukkeret. Det spiller imidlertid inneholde en liten mengde kalorier og karbohydrater; du bør bruke det i moderasjon for slanking. Sukralose er stabil under varme, noe som betyr at du kan bruke den til matlaging og baking, og du trenger ikke å lagre den i et temperaturkontrollert miljø. Av denne grunn og også på grunn av det faktum at det smaker lik sukker, er sukralose den foretrukne lavt-karbo sukkererstatning hos forbrukerne.