Digidexo.com

Nighttime Vekttap

Å miste vekt mens du sover virker for godt til å være sant. Likevel, det er bare om den enkleste og enkleste vekttap tips det kan være. Få nok søvn, og gå ned i vekt. Mister søvn, og få vekt. Denne utrolige oppdagelsen har blitt bekreftet av en studie ved University of Chicago. Forskere sammenlignet matinntak mellom en gruppe mennesker som sov bare 5 ½ timer en natt, og 8½ annen. På den søvnige dag, de spiste 221 flere kalorier, inkludert mer sukker, bare for å "våkne opp". Denne studien viste til at folk som mister søvn i vekt, men det er mange flere.

Hvorfor du mister mens du sover

Dr. Michael J. Breus, forfatter av "Beauty Sleep," forklarer at veksthormon skilles ut under dyp søvn. Det er det hormonet som forteller kroppen å bryte ned fett som brensel. Hvis kroppen er ute av dyp søvn, og da ekstra kalorier lagres som fett begrenset mengde veksthormon utskilt er ikke nok til å bryte fettet ned. "Så kroppen tar en snarvei og pakker det bort i baken, lår, mage --- uansett hvor du pleier å legge på seg," sier Breus.

Hvorfor du spiser mer når du mister søvn

Folk naturlig spise mer mat når de er søvnmangel og de spiser junkier mat. De trenger energi, så de krever enkle karbohydrater som brytes ned raskt for en rask energi fix. Det er fordi søvnmangel produserer ghrelin, et hormon som gjør at du ønsker å spise mer og fører til en nedgang i leptin, hormon som forteller deg til å slutte å spise fordi du er full, ifølge Dr. Breus. Han er klinisk direktør for Sleep Division ved Southwest Spine & Sport i Scottsdale, Arizona.

Få nok søvn til å miste vekt

Hva er "nok søvn?" Det er minst 7½ timer per natt, og muligens mer. Kvinner i Chicago studie som sov mindre enn 7 ½ timer ikke gå ned i vekt. For å få riktig mengde søvn, tilbake tid fra du har å være opp. Hvis du ønsker å våkne med 7 am, må du være sover med minst 11:30, så start din sengetid rutine rundt 10 eller 10.30. Hvis du fremdeles føler deg trøtt neste dag, øke din søvn med 15 minutters intervaller til du finne ut hvor mye søvn du trenger. I helgene, selv om du går til sengs senere, sove i lenge nok til å få 7 ½ timer, eller enda lenger.

Høyere Body Fat i Søvnløs

Rundt 1000 frivillige registrert timer de sov hver natt i et samarbeidsprosjekt mellom Stanford og University of Wisconsin. Resultatene fra studien var klar: De som sov mindre enn åtte timer i natt hadde ut-av-klask hormoner, spesielt lavere nivåer av leptin og høyere ghrelin nivåer. De hadde også høyere kroppsfett nivåer. Og om ikke det var avgjørende nok, ble det også funnet at kroppsfett nivåer var i direkte forholdet til søvnmønster. Med andre ord, de som veide mest sov minst.

Metabolisme øker under søvn

Selv om vi synes å være å gjøre mindre mens han sov enn våken, hjernen vår er faktisk veldig opptatt under raske øyebevegelser. Ut av vår total søvntid, er 25 prosent brukt i REM. Under REM, er hjernens metabolic rate høyere enn i våken tilstand og kroppstemperatur øker. Dette kan føre til mer kalorier for å bli brent, basert på en studie utført i 2009 av Dr. Walter Moraes fra Universidad Federal Sao Paolo, Brasil. Hans funn viser at folk mister tre ganger mer vekt mens han sov enn de gjør når du ligger i sengen.