Digidexo.com

Foods som produserer testosteron

Foods som produserer testosteron


En mann har en liten bit av østrogen i kroppen hans, men det er spesielt formulert for å være en mannlig versjon av hormonet. Det er god østrogen og dårlige østrogen, og en manns kropp produserer begge. Til syvende og sist, ikke menn som ønsker å konsumere matvarer som inneholder østrogen-lignende stoffer; i stedet, ville de foretrekker å spise mat rik på indol 3 carbinol, eller I3C, som bidrar til å produsere det mannlige hormonet testosteron.

I3C

I3C fører til en manns glandular systemet slutter å lage dårlig østrogen og begynne å lage god østrogen, som deretter omdannes til testosteron. De fleste grønne bladgrønnsaker (inkludert rosenkål) og cruciferous grønnsaker, som brokkoli og blomkål, inneholder I3C.

Laks vs SHBG

Menn bør også spise mer laks, som det bidrar til å redusere effekten på SHBG, en sex hormone binding globulin som reiser i blodet. Når testosteron kommer i kontakt med SHBG blir den blåst ut av blodet. Når du spiser laks, er SHBG reduseres til svært lave nivåer.

Sink og vitamin A

Matvarer rike på sink er optimal for å øke testosteron nivåer. De omfatter brun ris, ost, belgfrukter, nøtter og frø. Større mengder sink finnes i kjøtt, fjørfe og sjømat.
Vitamin A hjelper også øke testosteron nivåer. Den finnes i de samme matvarene som I3C er funnet og er også til stede i laks og frukt og grønnsaker med en rød eller oransje farge.

Dos and don'ts

Menn bør redusere sitt inntak av koffein, som det slås testosteron produksjonen, mens vitamin B er avgjørende for selskapets produksjon. Avocado er et flott tillegg til et sunt kosthold, som det er rik på vitamin B6. Bananer inneholder B-vitamin riboflavin, men også inneholde bromelain, et enzym som øker en manns libido. Bromelain er også funnet i ananas. Laks, igjen, er en annen kilde til mange B-vitaminer.

Vitamin E, HDL og Kalium

Mat rik på vitamin E, som asparges og aloe vera juice, bidra til produksjon av testosteron. HDL kolesterol i egg er bra for den reproduktive system av begge kjønn. Kalium er sterkt anbefalt for å øke testosteronnivå og kan finnes i matvarer som bananer, svisker, rosiner og avokado.