Digidexo.com

Mann Menopause: Hvordan menn Change

Mann Menopause: Hvordan menn Change


Vanligvis bringer ordet menopause til tankene en tilstand oppleves av kvinner på slutten av deres reproduktive år. Det er nå anerkjent imidlertid at menn også gjennomgå ulike endringer i sine mellom år.

Ufrivillig barnløshet

For kvinner innebærer overgangsalder dramatiske og raske hormonelle endringer. Menn derimot, opplever en gradvis nedgang i androgen, eller testosteron nivåer. Når det henvises til de mannlige tilstand legene noen ganger bruker begrepet Ufrivillig.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, nivåer av androgen eller testosteron begynner å slippe rundt en prosent hvert år etter fylte 30. Etter den tid en mann fyller 70 hans testosteronnivå kan være redusert med 50 prosent.

Symptomer

Indikasjoner på at en mann kan gå gjennom Ufrivillig barnløshet kan omfatte en reduksjon i seksuell lyst, endringer i søvnmønster, håravfall, hetetokter og en reduksjon i muskelmasse.

Følelsesmessige endringer

Lav testosteron kan være ansvarlig for nedgang i motivasjon og selvtillit. I tillegg er det ikke uvanlig for menn å skli inn tristhet og depresjon i denne fasen av livet.

Betraktninger

Ufrivillig er en del av en gradvis, men naturlig del av aldringsprosessen. Som med kvinnelig overgangsalder, er det en situasjon som de fleste menn er uunngåelig konfrontert.