Digidexo.com

Testosteronmangel Behandlinger

Testosteron er et naturlig forekommende hormon, en mangel av hvilke i menn er markert med en rekke fysiologiske og psykologiske symptomer. Etter en diagnose, kan en lege forskrive testosteron terapi for å gjenopprette naturlige nivåer via en rekke leveringsmåte.

Identifikasjon

Testosteron er et steroid hormon som produseres naturlig i mannlige testiklene og i mindre mengder av binyrene (kvinner produserer små mengder i eggstokkene og binyrene i tillegg). Hos menn øker testosteron skjelettmuskelmasse, øker beintetthet, og er ansvarlig for mannlige egenskaper (dyp stemme, ansikt og kropp hår) og sperm produksjon. Anslagsvis 13 millioner mennesker i USA lider effekten av lave nivåer av blod serum testosteron.

Lav testosteron kan skyldes mange ervervet og medfødte sykdommer, adferdsmessige årsaker (så som alkoholisme), kjemoterapi og kjertel skade, og som en bivirkning av aldringsprosessen. Menn med lavt testosteronnivå kan oppleve en rekke symptomer, inkludert redusert muskelmasse, tap av bentetthet, erektil dysfunksjon, lavere libido, tretthet og depresjon.

Diagnose

Leger må utføre en medisinsk eksamen, ta en full medisinsk og medisinering historie, og teste blodserumnivåer av testosteron. Kallman syndrom er behandlet ved injisering av humant korionisk gonadotropin, som er en forløper til testosteronproduksjon.

Etter utelukker andre forhold (for eksempel hypofyse dysfunksjon), kan en lege behandle andre årsaker ved forskrivning eksogen (ikke-naturlig produsert) testosteron. Da leger å administrere testosteron som en måte for å lindre virkningene av aldringsprosessen, er denne behandlingen referert til som hormonerstatningsterapi.

Dosering

Doseringen gitt vil forsøke å etterligne testosteronnivå at en mann ville ha produsert naturlig før opplever en mangel. Normale voksne menn i gjennomsnitt produsere mellom 4 og 7 mg testosteron hver dag, for det meste i morgen.

Men metodene som brukes til å levere testosteron (injeksjon, oral, trans-dermal) gjør det vanskelig å nøyaktig reprodusere circadian mønster av naturlige produksjonen, slik at leger i stedet se etter de ønskede fysiologiske og psykologiske endringer.

Oral Levering

Ifølge Dr. Wayne JG Hellström av Tulane University Medical Center, ca 1/3 av amerikanske menn som får testosteronterapi ta oral testosteron. Leger kan fore piller eller tabletter (for eksempel Andriol, Proviron og fluoxymesterone), eller pasienter som kan feste en klebende strimmel (Striant) til tannkjøttet og tillate testosteron til å bli absorbert i munnen via gummivegger.

Noen orale former av testosteron er modifisert ved en prosess som kalles 17-alfa alkalisering (festingen av en alkylgruppe), slik at de ikke brytes ned hurtig i leveren og deres effekter vare lenger i kroppen (som krever mindre hyppig dosering). Denne type modifisering øker hepatotoksisitet av disse pillene (sannsynligheten for at de vil skade leveren).

En intramuskulær injeksjon

Ifølge Dr. Hellström, kan legene gi en sikker metode for testosteron levering ved å injisere stoffet inn i intra-muskelvev. Oljebaserte versjoner av testosteron (for eksempel testosteron enanthate) er vanligvis modifisert ved binding av en estergruppe til å forlenge sin aktivitet, slik at for mindre hyppig administrasjon. Enkelte farmasøytiske selskaper produserer også en vandig versjon (testosteron suspendert i vann), noe som krever mer hyppige injeksjoner for å oppnå de ønskede effekter.

Menn mottar vanligvis doser mellom 50 og 400 mg, gitt en gang hver to eller tre uker. I tillegg til dette medfører for mottak skudd, har enkelte menn tar oljebaserte injiserbare testosteron også rapportert svingninger i seksuell lyst, humør og energinivå.

Trans-dermal Levering

Menn kan også bruke kremer, spray eller patcher som inneholder testosteron direkte til deres hud eller pungen (for eksempel Androgel, Androderm og Testoderm). Disse produktene leverer testosteron effektivt, men kan føre til irritasjon eller utslett på huden, og flekkene brukes på pungen kan produsere høye nivåer av dihydrotestosteron (DHT), som kan akselerere eller føre til mannlig mønster skallethet.