Digidexo.com

Forholdsregler etter overgangsalderen

Kvinner naturligvis gå inn i overgangsalderen scenen i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-tallet. Kvinner som har en hysterektomi eller erfaring undertrykkelse i produksjon av kvinnelige hormoner grunn behandlinger for sykdommer slik som kreft kan utvikle menopausale symptomer for tidlig. Menopause bringer om ubehagelige symptomer på grunn av fysisk ubalanse i hormonene. Det er også noen helseproblemer du bør være klar over som er knyttet til denne endringen i livet.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er ansett som den ledende dødsårsaken hos kvinner. Din risiko for hjertesykdom stiger når østrogennivået reduseres, noe som er en naturlig forekomst i kvinner i overgangsalderen. Du kan gjøre mye for å eliminere denne risikoen. Hvis du røyker, bør du vurdere å stoppe. Røyking øker blodtrykket og setter deg på et høyere risiko for slag eller hjerteinfarkt. Å spise en lav-fett diett med mye hele korn, frukt og grønnsaker vil redusere risikoen for hjertesykdom. Inkludert en daglig mosjon rutine er også bra for hjertet.

Osteoporose

Kvinner er også utsatt for osteoporose etter de når overgangsalderen. Kvinner normalt miste bentetthet på et relativt hurtig tempo i løpet av de første årene av overgangsalderen før det flater ut. Dette etterlater dem i fare for osteoporose, som etterlater bein skjør og svak. Selvfølgelig, dette fører til brudd. Kvinner i overgangsalderen er spesielt utsatt for brudd i håndleddet, hofte og ryggrad. Så, er det viktig at du sørge for at du får nok kalsium og vitamin D i kostholdet ditt. Kvinner som går gjennom overgangsalder trenger 1200 til 1500 mg kalsium og 800 enheter av vitamin D hver dag. Trene er svært viktig, også. Du bør gå eller jogge hver dag for å holde skjelettet sterkt.

Vektøkning

Kvinner som går gjennom overgangsalder opplever ofte en økning i vekt. Økende vekt er ikke forbundet med de hormonelle endringene opplevde under overgangsalderen. Det er på grunn av livsstilsvaner, eller noen ganger er det genetisk. Du kan være mer inaktive i løpet av disse årene. Du kan spise mer, og brenner færre kalorier. Dette er lett løses ved å følge en streng diett og mosjon tidsplan. Vårt kosthold er svært viktig gjennom hele livet, men når vi nå menopause, er det mer tydelig enn noen gang hvor viktig våre spisevaner og mosjon er for vår helse.