Digidexo.com

Kan jeg miste vekt og slutte å røyke på samme tid?

Å gjøre endringer i livsstil kan være vanskelig, men noen ganger er det faktisk lettere å gjøre to endringer på en gang, spesielt hvis disse endringene er relatert. De hensyn som gis her er for sikker, effektiv vekttap og røykeslutt på samme tid, men det er alltid anbefalt at du diskutere eventuelle vekttap planer eller vesentlige endringer i livsstil som å slutte å røyke med din lege før han gikk i dem.

Substitusjon

Ofte folk vil opp i vekt når de slutter å røyke fordi de erstatte noe for en sigarett, som sukkertøy, prepackaged snack mat eller annen fet mat som er rask og praktisk. Hvis du befinner deg som ønsker en sigarett, i stedet for å nå for en candy bar eller pose chips velge frukt, grønnsaker eller andre lav-fett snacks som pretzels, fettfattig yoghurt eller ost kuber, eller nøtter.

Alternativt, unngå å spise helt på disse tider og nippe til et glass vann, tygge et stykke sukkerfri tyggegummi, ta en rask spasertur eller strekke seg, eller gjøre noe for å distrahere deg selv. I tillegg bør du ha et støttenettverk i stedet for folk du kan ringe når du får en veldig sterk trang til å hjelpe snakke deg gjennom det og glemme ønsker en sigarett.

Kutte kalorier

Folk som røyker spise mer kalorier, men på grunn av effektene av røyking på metabolisme, de er faktisk mer sannsynlig å miste vekt. Røykeslutt kan reversere disse metabolske effekter, men for å unngå vektøkning eller for å gå ned i vekt, vil du nødvendigvis nødt til å redusere kaloriinntaket. Du bør være forbruker færre kalorier enn du forbrenner for å gå ned i vekt effektivt, men vær oppmerksom på at for at dette skal også være en trygg prosess bør du bare være å miste ca 5 kg. annenhver uke. Avhengig av din nåværende helsetilstand og noen helserisiko du måtte ha, er det best å ta kontakt med din lege eller en registrert kostholdsekspert for å lage en diett og måltid plan som vil tillate deg å kutte kalorier trygt og effektivt mens du lager sunnere matvalg.

Trening

Regelmessig mosjon er en integrert del av god helse, og er også viktig å vekttap. Å velge å gjøre noe fysisk, selv om det er bare å stå opp på skrivebordet og strekke eller vandre rundt på kontoret for et par minutter, kan også hjelpe deg å overvinne cravings å røyke. Men fordi røykernes lunger har redusert kapasitet og deres hjerte-systemer er ofte svekket, er det viktig at du begynne langsomt med lav intensitet aerobic øvelser (dvs. turgåing, vann aerobic) og jobbe deg opp til moderat intensitet aerobic øvelser (dvs. jogging / løping, basketball, etc.) som er anbefalt for god helse.

Den beste måten å etablere og opprettholde et vanlig fitness rutine som vil hjelpe deg til å oppnå god helse mens miste vekt og slutte å røyke er å engasjere tjenestene til en personlig trener eller fysioterapeut, eller i det minste diskutere dine planer med legen din og få profesjonell innspill. Fordi du prøver å gjøre så mange ting på en gang, er det viktig at du tar vare på kroppen din som en helhet og unngå å fokusere på én ting som vekttap til skade for din generelle helse.

Support

Noen større livsstilsendring som å miste vekt eller slutte å røyke krever støtte fra andre mennesker. Selv om du føler flau eller klosset først, la familie, venner og til og med betrodde medarbeidere vite om hva du prøver å gjøre. Ikke bare vil dette bidra til å holde deg ansvarlig for andre, men det vil også hjelpe dem til å hjelpe deg. For eksempel, hvis du og en kollega normalt ta sigarett pauser sammen, slik at personen vet at du prøver å slutte kan bety at han ikke friste deg ved å be deg gå på en pause og kan til og med inspirere ham til å slutte seg . Fortelle venner at du prøver å gå ned i vekt kan hjelpe deg til å velge et sunnere sted å spise neste gang du har lunsj sammen siden de sannsynligvis vil minne deg eller spørre deg om det.

Men noen ganger de som er nærmest oss rett og slett ikke forstår når vi prøver å gjøre livsstilsendringer (spesielt når de velger å fortsette i usunne mønstre). Selv om du har støtte fra familie og venner, vurdere å bli en sluttet fritt støttegruppen og / eller et vekttap støtte gruppen. Det er enda online støttegrupper for begge disse problemene, hvis du ikke får tilgang til disse ressursene der du bor.