Digidexo.com

Hvordan å få vekt etter en sykdom

En alvorlig sykdom kan resultere i tap av en stor mengde kroppsvekt, slik at du føler utarmet på grunn av et tap av energi. For å få vekten tilbake, vil det sannsynligvis være nødvendig å konsumere mer mat enn normalt gjennom større måltider og mer snacks. Heldigvis, siden sykdommen din kan ha fått deg til å miste vekt raskere enn normalt, er det sannsynlig at med riktig kosthold, kan vekten legges raskt.

Hvordan å få vekt etter en sykdom

En konferere med legen din for å finne ut om det er noen endringer eller restriksjoner i kostholdet ditt på grunn av sykdom.

Konsumere 500 til 1000 flere kalorier per dag enn normalt. Det tar 3500 ekstra kalorier for å legge £ 1 av vekt, slik at et tillegg av 500 kalorier daglig vil resultere i en økning av et pund per uke. Hvis opplever et tap av matlyst, prøver å forbruke flere mindre måltider per dag.

Snack i løpet av dagen i tillegg til forbruker regelmessige måltider. Konsumere snacks som er sunt som nøtter, yoghurt og tørket frukt. Blandede fruktjuice som tranebær / eple eller appelsin / aprikos gi mer kalorier enn en fruktjuice.

Spis større porsjoner under måltider enn normalt. Også å forbruke flere kalorier, legger næringsrike pålegg og ingredienser som ost til gryteretter, kylling uten skinn til supper og salater, og kokte egg til potetmos.

Øk inntaket av sunt fett ved å forbruke matvarer som rapsolje, avokado og fisk som laks og makrell. Sørg for å konsumere disse matvarer i moderasjon.

Consult pakningen for å bestemme næringsinnhold. Målet ditt bør være å konsumere 60 til 70 prosent av kaloriene i karbohydrater, 10 til 15 prosent i protein og resten i sunt fett, unngå mettet og trans fett så mye som mulig. Hvis du vil vite mer om kaloriinnholdet i matvarer, kan du gå til vekttap for All lenke i Resources nedenfor.