Digidexo.com

Er phentermine vanedannende?

Phentermine, en appetitt suppressant foreskrevet til de med body mass på 30 eller mer, anbefales for kortsiktig bruk. Legemet utvikler en toleranse for medikamentet over tid, slik at mer må tas for å oppnå samme effekt, noe som er karakteristisk for et vanedannende substans (se referanse 1). Sin sikkerhet i langvarig bruk er ikke fastslått.

Historie

The Federal Drug Administration i 1959 godkjent Phentermine, en appetitt suppressant for vekttap. Phentermine er fellesnavnet for stoffet, også markedsført som Adipex, Ionomin og Fastin. Phentermine kan kun kjøpes med resept fra lege.

Ikke forveksle Phentermine med Fen-Phen, en kombinasjon av Fenfluramine (Pondomin) og phentermine, som var populær 1994-1997 og fjernet fra markedet på grunn av mulig skade på hjerteklaffene.

Betydning

Phentermine er anbefalt i kombinasjon med trening og slanking for de med risiko for hjertesykdom på grunn av fedme. Fentermin påvirker nevrotransmittere, endre kjemikalier inne i hjernen, for å redusere trangen til å spise. En redusert appetitt gjør slanking enklere.

Studier har vist at overvektige pasienter som tar Phentermine mistet et gjennomsnitt på 8 pounds mer enn en gruppe tar en placebo over en gjennomsnittlig periode på 13 uker.

Fordeler og Dosering

Phentermine begynner å jobbe med en gang. Den gjennomsnittlige mengden av vektreduksjon er mellom 8 og 12 pounds per måned. En tablett om dagen bør tas om morgenen to timer etter frokost på tom mage. Phentermine tabletter er tilgjengelig i doser fra 8 mg. til 37,5 mg. Testpersonene tok 15-30 mg om dagen.

Skadevirkninger

Fordi Phentermine er et sentralstimulerende, kan det føre til søvnproblemer, nervøsitet, irritabilitet, kvalme, hodepine og tørr munn. Skadevirkninger minske med lengre bruk (se Reference 3).

Advarsler

Som en amfetamin, øker Phentermine blodtrykk og hjertefrekvens. Det bør ikke tas sammen med andre vekttap medisiner eller sentralstimulerende midler (se Reference 3). Alle med hypotyreose eller de som bruker skjoldbrusk erstatning bør ikke ta stoffet.

Gravide og ammende bør ikke ta Phentermine. Tilbaketrekking kan forårsake skjelvinger, tretthet og depresjon.

Med langvarig bruk, kan Phentermine være vanedannende (se Resource 1).

Phentermine selges ikke i Europa på grunn av mulige forbindelser med lunge og hjerteproblemer.