Digidexo.com

Hva er årsakene til en tørr hoste i sommer?

Summertime kan bringe behagelig vær og velsmakende ferske råvarer, men det kan også bringe respiratoriske problemer, for eksempel tørr hoste. Årsakene til tørr hoste i sommer blant annet eksponering for allergener og kjemikalier, luftveisinfeksjoner og personlige vaner (se lenker i Resources).

Luftforurensning

Luftforurensning kan føre til at du utvikler en tørr hoste i sommer, spesielt hvis du tilbringer tid utenfor nær trafikk eller bruk av farlige kjemikalier.

Allergier

Hvis du er allergisk mot pollen fra gress, trær eller ugress, kan du oppleve en tørr hoste sammen med tett nese og nysing i sommer.

Astma

En tørr hoste i sommer kan være forårsaket av astma, spesielt hvis du bor i et urbant område eller hosten blir verre når du trener.

Kronisk bihulebetennelse

Hvis du har en tørr hoste sammen med kronisk lunger i nesen sammen med sinus hodepine og press som ikke går bort, kan symptomene være kronisk bihulebetennelse.

Common Cold

En sommer kulde kan føre til at du utvikler en langvarig tørr hoste, selv etter de andre symptomene har gått bort.

Høysnue

En tørr hoste sammen med rennende nese og lunger som oppstår i midten gjennom sensommeren kan være et resultat av høysnue.

GERD

Drikking dine favoritt sommer drikker som øl og vin kjølere, kan forverre din gastroøsofageal refluks (GERD) og føre til at du har en tørr hoste.