Digidexo.com

Historien av skrumplever

Historien av skrumplever


Skrumplever er en tilstand som hindrer leveren fra å fungere som det skal. Leveren er et av de største og viktigste organene i kroppen din. Det eliminerer giftstoffer som alkohol og bakterier. Det gjør galle slik at du kan fordøye mat, og sukker og vitaminer lagres der for senere bruk. Skrumplever kan ha en ødeleggende effekt.

Levercirrhose

Fibrose er begynnelsen av levercirrhose. Når leveren er skadet, dets celler dør og arrvev former. Arrdannelse prosessen kalles fibrose. Hvis leveren opprett gjentatte skader, arr etter hvert dekker hele leveren. Ifølge American Liver Foundation, når leveren er helt arrete, krymper den og blir vanskelig - denne tilstanden kalles skrumplever.

Årsaker

Cirrhose forårsaket av gjentatte skader på leveren. Det tar normalt år med alvorlige skader for skrumplever å utvikle. For folk flest, er skaden ofte forårsaket av mer enn én faktor. Ifølge LiverFacts.com, tung alkoholforbruk og hepatitt C er vanlige årsaker. Fedme er også vanlig blant dem som berøres, og skrumplever kan også være forårsaket av sykdommer som cystisk fibrose.

Symptomer

Det er vanligvis ingen symptomer i tidlige stadier av tilstanden. Ifølge Resept for Herbal Healing er levercirrhose ofte oppdaget under en rutinemessig eksamen eller en blodprøve for en urelatert grunn. Vanlige symptomer er vekttap, oppkast, kvalme, magesmerter, hyppig forstoppelse eller diaré og svakhet. Selv om mindre vanlig, kan mage svelling også forekomme.

Diagnose

Levercirrhose er vanligvis diagnostisert etter en rekke blodprøver og fysiske eksamener. Hvis leveren føles hardt eller forstørret under eksamen, vil blodprøver være nødvendig. Legen din kan også utføre bildebehandling prosedyrer for å få en titt på leveren din. En CT-skanning, ultralyd, eller lever skanning kan gi legen en visuell. En lever vevsprøve kan også bli fjernet i løpet av en biopsi og undersøkt under et mikroskop.

Behandling

Ifølge LiverFacts.com, avhenger behandling av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden, og hvis det er komplikasjoner. Målet med behandlingen er å stoppe fremdriften av tilstanden eller reversere skader. Hvis komplikasjoner er til stede, må de håndteres med også. En transplantasjon kan være nødvendig dersom leveren er for sterkt skadet å fungere.