Digidexo.com

Hvorfor brus dårlig for deg?

Hvorfor brus dårlig for deg?


Brus er tilgjengelig overalt: på supermarkedet, på bensinstasjon, i restauranter og i automater. Med enkel tilgang kommer overforbruk og potensielle helseproblemer.

Sukker

Ifølge Sugarstacks.com, en boks med Coca-Cola inneholder ca 40 g sukker. Den behandlet sukker i disse brus forårsaker blodsukkeret til å pigge og så krasjer, som fører til følelser av angst og lav energi. Behandlet, inneholder raffinert sukker ingen næringsstoffer, og regnes som tomme kalorier. Dette kan føre til vektøkning og en uttømming av næringsstoffer fra kroppen.

Koffein

Over tid, kan våre kropper bli avhengige av koffein og er avhengige av det å føle seg våken og aktiv. Koffein i brus gir en umiddelbar energi boost, noe som kan gjøre ditt hjerte slå fortere enn normalt, og at du skal føle skjelven. Koffein kan også forstyrre søvn sykluser, holde deg våken når du bør få hvile.

Fosfater

Brus inneholder fosfater, som bryter kalsiumnivåer. Det er ikke noe kalsium i soda; når blodet er høy i fosfat og lavt i kalsium, kroppen "låner" den nødvendige kalsium fra skjelettet. Dette kan føre til osteoporose hos voksne og svake bein hos barn.