Digidexo.com

Hva er risikoen ved røyking luke?

Forskning har konkludert med at den kjemiske sammensetningen av marihuana er mindre farlig enn andre narkotika og sigaretter. Men selv om det kan utgjøre mindre risiko, er det fortsatt risiko forbundet med marihuana og det er ikke helt ufarlig stoff det er ofte portrettert som. Heavy marihuana bruk bare ble utbredt i de siste 30 årene, så langtidseffekter er bare dukker opp nå. Det har vært mange studier på helserisikoen av marihuana, og mange sterkt at en kobling mellom det og visse helseproblemer.

Svekkelse av immunsystemet

Studier utført om immunitet har funnet ut at marihuana kan fungere som et legemiddel. Den røykskader bronkial passasjer og svekker lungene "forsvar mot infeksjon og sykdom. Også en bestemt studie observert en nedgang i antall hvite blodceller for de som regelmessig brukt stoffet. Marihuana er ofte spioneringen som en behandling for mange bivirkninger av sykdommer som kreft og AIDS, der lider immunforsvar er allerede i en utsatt tilstand. Motstanderne hevder at dets immun-undertrykke effekter vil bare forverre disse pasientenes forhold.

Luftveissykdom

Marijuana har vært knyttet til mange luftveisproblemer, inkludert lungeinfeksjoner, kronisk bronkitt, overdreven slim og nedskrivning av de små luftveiene. Marijuana røyk inneholder mer enn 400 kjemikalier, hvorav mange er også inneholdt i sigaretter, og er blitt identifisert som å forårsake lunge-kreft. I tillegg inneholder en marihuana felles fire ganger mengden av tjære som en sigarett gjør. Det er ingen konkluderende kobling at det fører til kreft, men dette har vært foreslått, som marihuana og sigaretter er inntatt på en lignende måte, og inneholder noen av de samme kreftfremkallende stoffer.

Mental Helse

Marijuana har vist seg å utløse flere episoder av mentale tilstander, slik som bipolare lidelser, schizofreni og psykoser. Studier på depresjon har gitt interessante resultater. I lave doser, det lettet symptomer, ligner hvordan en typisk anti-depressant narkotika ville. Imidlertid, i høye doser er det gjort depresjon verre. I tillegg er marihuana kjent for å øke angst og indusere følelser av apati og lav motivasjon.

Mental funksjon

Marihuana har mange kortsiktige effekter som svekker mental funksjon. Persepsjon, dømmekraft, hukommelse, koordinasjon og motoriske ferdigheter kan påvirkes. Dette øker potensialet for kjøretøyer, samt andre typer uhell. Disse problemene kan vedvare opptil seks uker etter siste bruk av stoffet.

Konklusjon

Studier så langt har vist at det er noen negative konsekvenser for å røyke marihuana, men mer forskning må gjøres for å bevise større tilkoblinger entydig, siden kronisk bruk er et ganske nytt fenomen. De som bruker dette stoffet bør sette seg over risikoen. Selv om marihuana regnes som den mest godartet av illegale stoffer, bevis dukker opp som viser at det er noen negative bivirkninger som påvirker både psykisk og fysisk helse.