Digidexo.com

Hvordan virker nikotin komme inn i kroppen din?

Tar i Nikotin

Nikotin er et stoff som finnes i tobakk som fungerer som en stimulant i kroppen. Det finnes en rekke måter som nikotin kan bli absorbert inn i kroppen. Disse inkluderer å røyke sigaretter og tygge eller enda sniffing tobakk. Den mest vanlige og effektive måte å få nikotin inn i kroppen er gjennom innånding. Når en person begynner å røyke, vil nikotin lett diffundere gjennom huden, lungene og slimhinner.

Absorpsjon gjennom alveolene

Nikotin vil bevege seg inn i blodårene i huden, lungene og slimhinner hvor det vil reise til hjernen. Men som oftest er det blodkar i lungene som tar i den mest nikotin. Lungene våre er foret med millioner av luftblærer. Disse luftblærer eller alveoler, er der gassutveksling i lungene foregår. Alveolene dekke en massiv overflateareal som vil gi god tilgang for nikotin for å bli absorbert i blodet.

Flytter gjennom blodet til hjernen

Når nikotin har kommet inn i blodstrømmen ved hjelp av alveolene, vil det flyte nesten umiddelbart til hjernen. Når nikotin når hjernen, fører det til en nesten euforisk effekt i røyker, endre stemninger og forårsaker hyggelige fysiske fornemmelser. Det tar bare omtrent 7 sekunder for nikotin til å nå hjernen når en person puster inn på en sigarett, forårsaker nesten øyeblikkelig "lindring". Nikotin og dens virkninger vil vare i kroppen i ca 2 timer, før de røyker vil trenge en annen løsning. Fra hjernen, vil nikotin deretter reiser seg til andre deler av kroppen.