Digidexo.com

Slik unngår du at Ørevoks

Slik unngår du at Ørevoks


Alle har ørevoks, og denne tilstanden er ikke et tegn på dårlig hygiene. Men noen ganger, blir ørevoks påvirket eller merkbar i nærheten av åpningen av øret. Det finnes metoder for å hindre opphoping av store mengder voks som kan utløse toppelse og redusere evnen til å høre skikkelig. Forebygging voks kan innebære bruk av naturlige metoder eller over-the-counter produkter.

Slik unngår du at Ørevoks

•  Bruk en vaskeklut til å rense ørene jevnlig. Ta en fuktig vaskeklut og bruke klut over pekefingeren. Påfør dekket finger i ørene en gang om dagen for å rengjøre den ytre delen og fjerne ørevoks fra dette området.

Påfør dråper peroxide eller vann til øret for å hindre oppbygging. Med jevne mellomrom, bruke en dropper av peroxide eller varmt vann til hvert øre for å holde voks myk og hindre blokkering. La løsningen å forbli inne i øret i fem minutter, og deretter holder du hodet til siden for å drenere væske fra øret.

Ikke stikk gjenstander inni øret. Det er fristende å fjerne ørevoks med bomullspinner eller fingre. Dette kan presse voks dypere inne i øregangen og trigger else, hvor voks ikke er i stand til naturlig unnslippe øret. Påvirket voks kan utløse produksjon av mer voks.