Digidexo.com

Om Hoste ved røykeslutt

Om Hoste ved røykeslutt


Hoste etter røykeslutt er en normal del av avslutte prosessen. Dessverre, kan hosten føre til en sår hals og kan være upraktisk for deg. Til tross for dette, hoste etter at du har sluttet å røyke er sunt og fungerer som et tegn på lunge utvinning.

Hoste og Cilia

Den hoste du erfaring etter at du slutter å røyke er et resultat av flimmerhårene blir reparert. Cilia er de små, hår-lignende objekter i luftveiene (fra nesen til lungene) som er ansvarlig for å filtrere ut støv og andre urenheter. Hvis du er en vanlig røyker, de fleste av flimmerhårene dør og ikke er i stand til å vokse tilbake på grunn av den konstante sigarettrøyk. Men når du slutte å røyke, dine flimmerhårene er i stand til å begynne å vokse ut igjen. Dette fører til irritasjon, som igjen fører til hosten. Du kan fortelle hvor fort kroppen din er å reparere seg selv ved hvor hardt du hoster. Jo raskere flimmerhårene gror til, vil den tyngre hosten være.

Slim

Folk som har røykt i minst 1 måned og deretter slutte å røyke cold turkey vil trolig hoste opp slim. Hoste opp slim etter at du har sluttet å røyke regnes som normalt. Denne prosessen skjer fordi lungene jobber hardt for å fordrive alle tjære, giftstoffer og kreftfremkallende materialer som har blitt undertrykt i lungene. Slimet har vanligvis en mørk gul eller brun farge, men hvis du merker blødninger, bør du oppsøke lege.

Sore Throat

En sår hals er ofte ledsaget av intens hoste og er å være forventet. For å lette smerter i halsen, ta noen halspastiller, spise kald mat og unngå mat og drikke som ville irritere halsen videre (for eksempel krydret mat eller harde alkohol).

Hvor lenge kommer Hoste vare?

I gjennomsnitt, opplever folk hoste i 2 til 3 uker etter at de sluttet å røyke. Varigheten av dette avhenger mest av hvor lang tid det tar for flimmerhårene til å dukke opp. Hvis du opplever en sterk hoste i mer enn en måned, er et besøk til legen anbefalte.

Hoste er Normal

Alt dette hoste og hacking opp slim kan føre til at du bekymre deg, men dette er en situasjon hvor hoste er faktisk et godt tegn. Faktisk, bør du være mer bekymret hvis du ikke er hoste etter at du har sluttet å røyke.