Digidexo.com

Tegn på Drug & Alcohol Abuse

Narkotika-og alkoholmisbruk er alvorlige saker som bør behandles så snart som mulig. Langvarig misbruk kan føre til alvorlige følelsesmessige og fysiske problemer. Ikke bare gjør det vondt den personen misbruker, men det også gjør vondt de som bryr seg om dem. Det er store tegn som kan hjelpe avgjøre om noen misbruker narkotika eller alkohol.

Matvaner

En plutselig endring i spisevaner er en sterk indikator på narkotika-eller alkoholmisbruk. Folk vanligvis spiser mye mindre når de misbruker narkotika, men overspising forekommer i noen tilfeller. Ta hensyn til deres kroppsvekt for å finne ut om de har et problem. En rask økning eller nedgang i vekt er et faresignal.

Mood Swings

Episoder med ekstrem depresjon, sinne, nervøsitet eller andre sterke følelser bør være en årsak til bekymring. En person som misbruker narkotika vil bli irritabel og sint når han ikke er under påvirkning. Hvis du tilbringe en hel dag med en rusavhengig, vil du legge merke til ham blir mer og mer irritabel hele dagen. Han vil gå tilbake til normal bare når han får sin "fikse" eller når kroppen slutter å craving stoffet.

Motivasjon

Et plutselig fall i skolearbeid eller jobb produktivitet er et tegn på narkotika-eller alkoholmisbruk. En student kan miste interessen for skolearbeid, noe som igjen betyr at karakterene hennes vil falle. Noen som jobber heltid kan miste interessen for jobben sin, noe som kan til slutt føre til at hun ble sparket. Motivasjon til å gjøre enkle oppgaver rundt i huset vil også bli redusert.

Isolation

Addicts ofte liker å være alene. De kan låse seg i et rom og ikke komme ut i flere timer om gangen. Det bør føre til bekymring hvis de forblir låst opp for en lang tid, så forlater huset for en kort periode og deretter returnere tilbake til rommet. Dette kan tyde på at de skal ut å kjøpe narkotika eller alkohol og snike den inn igjen.

Finansielle problemer

Personer med rusmiddelproblemer har ofte økonomiske problemer. Deres avhengighet kan bli så viktig at de bruker en vesentlig del av sine penger på det. Narkotika og alkohol kan bli deres topp prioritet, selv over mat og betale for et sted å bo. Det er et rødt flagg hvis noen du bryr deg om ofte spør deg om penger. Alltid spørre ham hva han trenger penger for og sette en rimelig frist for når han må betale deg tilbake. Hvis han ikke er i stand til å betale deg tilbake, kan det være et alvorlig problem.

Fysiske tegn

Fysiske tegn på narkotika-eller alkoholmisbruk kan inkludere røde øyne, en oppblåst i ansiktet, rødhet eller blekhet i ansiktet, vanskeligheter med å gå eller opprettholde balanse, nål merker på armer og ben, utydelig tale og kroniske helseproblemer.