Digidexo.com

Hvordan behandle brukne ribben

Hvordan behandle brukne ribben


Brukne ribben, som også noen ganger referert til som brukne ribben, betegne en ekstremt smertefull tilstand der benvev eller brusk av ribbeina er brukket. Dette fører til moderat til alvorlig smerte i de fleste lider. En annen ting som gjør tilstanden så vanskelig er at det generelt tar mer enn en halv måned til å helbrede og kan være svært smertefullt hele. Det er imidlertid visse måter å behandle dine brukne ribben for å hjelpe hastighet utvinning og begrense sjansene for komplikasjoner som lungebetennelse.

Bruksanvisning

•  Hvis du føler at du har fått en skade alvorlig nok til å ha muligens brukket ribbeina, oppsøke lege umiddelbart. Slike skader kan også ofte føre til indre blødninger og skader vitale organer.

Etter at du har blitt diagnostisert med brukne ribben, begynner behandlingen av glasur det berørte området en gang hver 1 til 2 timer i ca 20 minutter i strekk. Denne prosessen kan være svært smertefullt, men det vil hjelpe hastighet utvinning, og vil dempe smerter på slutten.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter, eller spør din lege å foreskrive en sterkere medisiner for å hjelpe administrere din smerte. Dette vil ikke bare bidra til å redusere smertene dine brukne ribben årsaken deg, men det vil også tillate deg å gjøre det du trenger å gjøre for å få bedre raskere.

Ta et dypt åndedrag, så dypt som du kan bære, 3 til 5 ganger i timen mens utvinne fra brukne ribben. Dette vil være smertefullt, men er nødvendig for å hjelpe deg å unngå lungebetennelse. Din helsepersonell kan gi deg en liten maskin til å puste inn for å hjelpe deg å holde styr på hvor dypt du er i stand til å puste og å gi insentiv til å puste dypere. På grunn av smerten av brukne ribben, kan evnen til å puste dypt bli hemmet. Lungebetennelse kan oppstå etter brukne ribbein dersom lungene ikke utøves og åpnet til full kapasitet regelmessig.

Tips og advarsler

  • * Ikke la din smerte ta opp med din medisinering. Selv om du ikke er i smerter ennå, ta smertestillende medikamenter så snart det indikerer at du kan gjøre det. Hvis smertene fanger opp med deg så du kan være i smerte mens du vente en halv time for ferske smerte piller for å løse opp og begynne å jobbe.
  • * For å minske smertene dine mens du sover, kan du prøve å ligge på din skadde siden. Dette vil ofte lindre noen av de verste smerte involvert i ligger utsatt.
  • * Ikke pakk kroppen din med sammentrekkende tape. Selv om dette pleide å være en vanlig praksis i behandlingen av brukne ribben, og til tross for det faktum at det i betydelig grad reduserer smerte nivåer, bør det ikke gjøres fordi det øker oddsen for å utvikle lungebetennelse og andre pusteforhold og vil forsinke healing.