Digidexo.com

Hvordan diagnostisere lymfom

Hvordan diagnostisere lymfom


En lymfom er noen svulst i lymfatisk vev. De er klassifisert i to typer: non-Hodgkin lymfom (NHL) og Hodgkins sykdom. Betegnelsen "lymfom" refererer vanligvis til en non-Hodgkin lymfom i vanlig bruk på grunn Hodgkins sykdom har sitt eget navn. Det er flere klassifiseringsmetoder for NHL, men kliniske onkologer som regel gruppe lymfomer i henhold til deres forventede atferd. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere NHL.

Bruksanvisning

•  Identifiser lavgradige NHLS som forårsaker hovne lymfeknuter i ekstremiteter. Leveren er ofte hoven, som er milten i 40 prosent av tilfellene.

Erkjenne middels og høy grad NHLS av sin raske og dyp effekt på lymfesystemet. Milten og leveren er vanligvis hovne i disse tilfellene.

Se etter symptomer på bestemte typer av høy klasse NHLS. En stor abdominal masse er vanligvis tilstede i Burkitts lymfom. En testikkel masse eller store mediastinale masse også kan være til stede for B-celle lymfom eller lymfoblastisk lymfom. Noen lymfomer som anaplastisk lymfom, angioimmunoblastic lymfom og kutant T-cellelymfom produsere hudlesjoner.

Skaff en biopsi av excising en lymfeknute. Diagnosen er sterkt avhengig av en undersøkelse av nodal arkitektur og tilhørende infiltrater av lymfoide celler.

Flekk prøven med hematoksylin og eosin. Prøven kan da bli analysert histologisk. NHL produserer et bredt utvalg av morfologi, avhengig av den bestemte formen av sykdommen. NHL kan skilles fra reaktiv hyperplasi follikulær NHL, fordi vanligvis endres lymfeknute arkitektur og kapsel.