Digidexo.com

CPAP og bihulebetennelse

CPAP og bihulebetennelse


Kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, kan føre til flere negative bivirkninger. Nasal tørrhet, irritasjon og lunger kan utvikle seg hos pasienter som har problemer med å tolerere lufttrykket. Hvis en pasient har en underliggende bihulebetennelse eller hodet kaldt, kan CPAP forverre disse problemene, selv om CPAP ikke generelt føre disse infeksjonene.

Nasal Problemer på CPAP

Når lufttrykket fra en CPAP maske tørker ut nesen, bihulene reagere med en økning i slimproduksjon. Dette fører til en tett nese, og kan også være årsaken til nasal irritasjon, som kan hindre pusting. En full ansiktsmaske som gjør det mulig for munn pusting kan bidra til å redusere disse problemene hos pasienter med allergier, kroniske bihuleproblemer eller nasal septum avvik.

Forstå bakterielle og virale infeksjoner

Selv om nesetetthet blir ofte forvekslet med en bihulebetennelse, de er separate saker. En bihulebetennelse oppstår når en bakterier, virus eller sopp påvirker nesegangene. Symptomer kan inkludere ansikts smerter og press, utflod, feber og hoste. En bihulebetennelse kan forverres med CPAP-bruk, men det er ikke årsaken til den første infeksjonen. CPAP bør avsluttes i løpet av en bihulebetennelse ifølge American Sleep Apnea Association.

Øre Konsultasjon

Konsultere med en øre, nese og hals spesialist, kjent som en otolaryngologist, anbefales hvis du opplever hyppige bihuleproblemer på CPAP. Hvis du har en bihulebetennelse, kan det bli mer alvorlig på CPAP og kan trenge behandling fra en spesialist. De ikke-smittsomme ennå plagsomme bihuleproblemer av nasal stuffiness, øre press eller allergi kan ofte behandles med slimhinneavsvellende midler og nesespray. Hvis de blir verre, bør de også bli vurdert av en spesialist.

Luftfuktere

Nesegangene som har tørket ut er mer utsatt for irritasjon. Et oppvarmet luftfukter gjør ikke bare CPAP mer utholdelig, det også bidrar til å hindre nesetetthet og stuffiness. Hvis enheten ikke har en luftfukting kammer og du opplever bihuleproblemer, snakke med din hjemme-omsorg leverandøren.

Renhold av utstyr

For å minimere sjansene for eventuelle irritanter legge inn dine nesegangene, er det viktig å opprettholde en ren CPAP maske og tube. Også rådføre deg med hjemme-omsorg leverandøren om erstatning filtre for CPAP-maskin.