Digidexo.com

Hva gjør Herpes se ut etter det gror?

Hva gjør Herpes se ut etter det gror?


Herpes simplex virus - eller "herpes," for kort - er estetisk lik blemmer eller kviser. Herpes sår er små, rosa, væskefylte humper som vises for en variert periode før skorpedannelse over og healing.

Typer

Det finnes flere ulike typer herpes. De mest kjente typer omfatter HSV-1 (oral herpes), HSV-2 (genital herpes) og okulære herpes (som påvirker øyet), som ikke er så sterkt spredte. Sårene ligne uansett hvor de oppstår på kroppen.

HSV-1

HSV-1, noen ganger referert til som kaldt sår eller munnherpes, er den formen for herpes sett rundt leppene eller i munnen. Herpes kan sikkert bli leid av noen med HSV-1 via åpne sår eller muntlig sekret, men sammentrekning gjennom HSV-2 er mer sannsynlig. Disse typer sår synes å være røde og væskefylt, inntil de vabler i stykker, og etterlater en rosa, øm området som mest sannsynlig vil skorpen over og til slutt forsvinne.

HSV-2

HSV-2, eller genital herpes, oppstår rundt de delene av kjønnsorganene eller rektum. Spres ved seksuell kontakt, kan HSV-2 forlate alt fra en bump til flere klynger av humper i og rundt det infiserte området. Akkurat som med oral herpes, symptomene for genital herpes inkluderer smittet humper rundt områder som penis, pungen, vulva, vagina, anus, urinrør, lår og rumpe. De væskefylte humper er rosa til rød i fargen, og når de sprekker de forlater en sprø, øm sår.

Mangel på Cure

Mens det er ingen kur for herpes, gjør outs tendens til å avta. Den første avslapnings er det verste, og noen mennesker aldri oppleve en avslapnings igjen. For de som opplever flere kviser, episodene generelt blitt få og langt mellom, med færre humper og sår, og dermed generelt mindre smertefull.

Betraktninger

Dem som berøres med herpes må huske på at selv om det ikke er noen synlige sår, er herpes fortsatt svært smittsomt, særlig rett før et utbrudd, og rett etterpå, når sårene er fortsatt healing.