Digidexo.com

Herpes whitlow Behandlinger

Herpes whitlow Behandlinger


Herpetisk Whitlow er en virusinfeksjon i hender eller fingre på grunn av kontakt med en individuell opplever en herpes simplex virus 1 (noe som resulterer i oral herpes) eller herpes simplex 2 (noe som resulterer i genital herpes) utbrudd. To-og-en-halv til fem personer per 100.000 er berørt hvert år. Barn er den mest smittet med herpes whitlow; derimot, er helsepersonell og tannleger også ofte smittet.
Herpes simplex 1 står for 60% av tilfellene i et gitt år, mens herpes simplex 2 står for 40%.

Symptomer

Herpes whitlow oppstår når en person berører sine egne lesjoner eller fra berøre en annens lesjoner. Det er ikke uvanlig for barn å utvikle denne virusinfeksjon som et resultat av å suge deres tommelen eller fingre under et utbrudd.
Herpes whitlow presenterer seg som flere små røde, hovne, væskefylte blemmer på en finger, fingrene eller hånden. Den enkelte kan også ha en feber, hovne lymfeknuter og røde striper som stråler ut fra blemmer.

Behandling

Behandlingen innebærer vanligvis lettelser ubehag som følge av lesjoner, forkorte utbrudd periode og hindre fremtidige utbrudd. Utbrudd kan vare fra en til tre uker, men vanligvis vare sju til ti dager. Under et utbrudd, kan den enkelte ta over-the-counter smertestillende midler som aspirin, paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil eller Motrin). Barn bør bare gis Tylenol - aspirin kan resultere i at barnet skal utvikle Reyes syndrom. Kalde omslag er også nyttig for å redusere smerte.
En lege kan forskrive antivirale piller eller kremer som acyclovir piller, Valacyclovir piller, famciclovir piller eller aktuell acyclovir salve for å forkorte perioden av utbruddet og for å redusere sjansen for å spre virus.

Forebygging

Under et utbrudd, bør smittet person ikke dele personlige elementer som håndklær, tannbørster, sminke eller bestikk. Han bør vaske hendene regelmessig og unngå overføring av viruset via person-til-person kontakt. Det er viktig at han ikke plukke, pop, gni eller klø lesjonene men tillate dem å helbrede. En bandasje skal brukes for å beskytte og forhindre skader infiserer andre. Helsepersonell og tannleger bør alltid bruke vernehansker for å unngå overføring, enten fra andre til seg selv, eller fra seg selv til andre.